Derfor svarer han ikke

Familieterapaut Kari E. Holter forklarer forskjellen på mannlig og kvinnelig kommunikasjon.

Publisert Oppdatert

Hvor mange ganger har du ikke sendt han en SMS og ikke fått svar? Eller hatt en MSN-samtale med han, som stort sett er en monolog fra din side? Familieterapeut og klinisk sosionom Kari E. Holter forklarer hvordan kvinner og menn kommuniserer:

 

- Jenter er generelt mer gruppesøkende enn det gutter er. Det er viktig å være på "nett" med jentene, å formidle, å vite hva de andre mener og å føle gruppetilhørigheten som det innebærer.  Gutter tåler oftere å være individualister og behøver ikke nødvendigvis å være lik de andre.  Jenter er slikt sett ofte litt mer sosiale, forklarer hun.

 

Hvis tilbakemeldingene du får på mobilen, på epost eller i andre kommiunikasjonsformer som ikke foregår ansikt til ansikt virker korte og mutte, kan dette ha sin naturlige forklaring.

 

Mer direkte

 

- Menn er generelt sett mer direkte i sin kommunikasjonsform, mens kvinner bruker flere ord for å uttrykke hva de mener. Mens menn sier hva de mener, stiller kvinner gjerne spørsmål. Kvinner "pakker" også gjerne inn sine budskap, ofte fordi de ikke ønsker å bli oppfattet som krevende, upassende, egoistiske, uhøflige også videre, sier terapeuten.

 

Så er spørsmålet: Vil det hjelpe å ta det opp med han, eller må du akseptere at noen menn "bare er sånn"?

 

- Det er alltid nyttig å snakke om hvordan vi snakker sammen. Det åpner opp for en utvidet forståelse både av budskapet og av hverandre, mener Holter.

 

Det som imidlertid ikke hjelper, er å reagere ved å bli sur eller mutt. Ta heller en prat med han det gjelder og si hva du føler og hva du ønsker skal skje, avslutter Holter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning