Derfor forelsket vi oss

Leserne forteller hvorfor de falt for akkurat sin partner.

Publisert Oppdatert
Forelskelse¿ Denne euforiske følelsen kan slå ned som lyn fra klar himmel, eller gro frem over tid. Den er en viktig drivkraft i forholdet, og rammer uansett alder, rase, kjønn og religion. Ingen ting kan gjøre oss så lykkelig eller trist som den.

Våre forumbrukere på Samliv og relasjoner har delt sine historier med oss. Hvor møtte de sin partner? Hva falt de for? Hvor viktig er forelskelse, og hvor lang tid tok det før de ble det?

Her er noen av svarene vi fikk:

Virkelig forelskelse

"Vi møttes på et utested. Jeg var lei meg, men han kom bort, holdt meg i hånda og bare var der. Føltes utrolig godt, selv om vi ikke sa stort. Han kontaktet meg i ettertid, og vi møttes ofte. Jeg var betatt fra begynnelsen av, men ble ordentlig forelsket etter at han tok meg med i et bryllup. Påvirket av omgivelsene og hvor fantastisk han var, hehe.

Forelskelse er veldig vktig for meg. Jeg har trodd jeg var forelsket mange ganger, men fant ut først denne gangen hva som virkelig er forelskelse. Det er en deilig følelse jeg unner alle å ha, og den må nesten være der for å kunne bygge videre på et forhold...

Da vi flyttet sammen, etter å ha vært sammen i nærmere fem måneder begynte jeg virkelig å elske ham, det løftet alt til et nytt nivå. Når det gjelder det fysiske falt jeg får de dype, mørke øynene hans. Han er pen ellers også, men øyne er viktige for meg. Ellers syntes jeg han var både snill, morsom og viste stor omtanke for andre. Sistnevnte fikk meg vikrelig til å falle for ham, og nå er vi gift!".

Fascinert og betatt

"Jeg og min kjære møttes på et utested. Neste morgen falt jeg for at han overrasket meg med ting han sa, meninger han hadde, noen av dem var helt nye for meg. Han fortsatte å overraske og fascinere meg med å være veldig utadvendt, glad, morsom, spesiell, interessant, spennende. Og ikke minst, han gav meg masse komplimenter og fikk meg til å føle meg spesiell. Jeg var aldri i tvil om at han likte meg veldig godt.

Jeg ble ikke stupforelsket med en gang, bare veldig fascinert og betatt. Forelskelsen kom først senere, og dukker opp innimellom fremdeles etter 3 år. Så for meg er det ikke så viktig at forelskelsen kommer med en gang, jeg trenger ikke å være forelsket for å innlede et forhold.

Jeg tror at hvis det er et godt forhold mellom to som passer sammen, vil forelskelsen komme etterhvert uansett. Det er viktig for meg og jeg setter pris på og er takknemlig for at jeg femdeles kan føle meg forelsket i kjæresten min etter så lang tid. Jeg håper han føler det likedan".

Følelse av sterk tilhørighet

"Historien vår er veldig klisje. Jeg hadde en følelse av at vi hørte sammen, selv før jeg egentlig kjente ham noe særlig og før jeg var forelsket i ham.
Vi så film sammen med noen venner og ble sittende ved siden av hverandre. Vi snakket nesten ikke sammen, og kjente ikke hverandre fra før men når filmen var slutt og han skulle gå kjentes det ut som om kjæresten min skulle gå og det var så unaturlig og rart å bare skulle si ha det for kjenntes ut som om jeg burde gi ham en klem eller noe slikt. Det var en veldig rar følelse som han også kjennte veldig godt igjen når jeg beskrev den til ham senere.

Han sa også at det var den kvelden han visste at han måtte bli bedre kjent med meg. Det tok litt tid før vi ble skikkelig kjent og kjærester etter dette. Det var ganske rart at denne følelsen av sterk tilhørighet kom før jeg bevisst hadde registrert at jeg var tiltrukket av ham. Når jeg ble kjent med ham ble jeg stormforelsket. Jeg har aldri vært så glødende forelsket før og nå ti år etter kjenner jeg enda at det kribler i magen når jeg tenker tilbake på den første tiden. Jeg kan leve mange år på den intense forelskelsen vi hadde den første tiden".

Les mer eller bidra med din egen historie her! for_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning