Datekatastrofe

Dette snakker man ikke om på date!

Publisert Oppdatert
Det er ikke alltid like enkelt å vite hva man kan snakke om på en date. Det er naturlig nok en del temaer man opplagt unngår, mens en del ligger i grenseland for hvor åpen det er greit at man er. Vi har derfor satt sammen en liste over ting man definitivt ikke snakker om på date - i alle fall ikke ved første møte.

Les også: Når han er sjenert

Les også: Den nye sjekkearenaen

Les også: Sex med ny type


Disse samtaleemnene dropper man på første date:

Tidligere forhold
Det er forskjell på om vedkommende spør deg om tidligere forhold, eller om du legger ut i det vide og brede om dine tidligere kjærester på eget initiativ. Slike spørsmål bør uansett ikke komme opp før tidligst andre eller tredje date.

Seksuell løssluppenhet
Det kan være morsomt å fortelle små pinlige eller underholdende historier fra tidligere sexliv, eller smøre på med historier om kjekke menn som har sjekket deg opp. Men i bunn og grunn er dette stoff som muligens passer bedre når dere kjenner hverandre godt. Som samtaleemne ved første date vil du definitivt gjøre inntrykk, kanskje bare ikke det inntrykket du vil han skal sitte igjen med¿

Tragisk barndom
Din barndom, og alle store og små opplevelser i den er en stor del av den du er. Men å høre om dine foreldres skilsmisse, da hunden din døde eller at du brakk hånda på fotballbanen er kanskje ikke det som skaper best stemning på en førstedate. I tillegg kan daten få et inntrykk av at du har en del ubearbeidede følelser du fremdeles sliter med.

Arbeidsløshet
Denne er litt vanskelig å unngå¿ For selv om de fleste vil ha forståelse for at du unnlater å nevne ved første date at din mor er innlagt på mentalsykehus, vil en utelatelse av jobbsituasjon muligens føles som en løgn. Så det beste er å være ærlig, fortell at du er "mellom jobber" for øyeblikket, men at det er viktig for deg å finne en ny, og at du er positiv til fremtiden. Fortell gjerne om tidligere jobber, og hva du ønsker deg i en fremtidig jobb, så får han et inntrykk av hvem du er.

Økonomiske problemer
Dette er svært lite attraktivt for en potensiell partner. Etter en stund er det naturlig å fortelle om det, men da bør du også ha en plan for hvordan du skal komme deg ut av problemene.

Giftemål
Det finnes ikke en mer effektiv måte å skremme vekk en mann på, enn å snakke om ekteskap, bryllup og forpliktelser med stjerner i øynene - på første date.

Tidligere dater
Du har kanskje en rekke med gode morsomme historier fra dårlige dater du har vært på tidligere. Men hvis du forteller alle disse på første date, vil vedkommende muligens føle litt press for å ikke bli en i "rekka" på ditt repertoar.

Snakke om helserelaterte ting
Din mormors tilbakevendende fotvorte, din eksem eller farfars flassproblemer er ikke godkjente samtaleemner. Ikke på første date, kanskje aldri¿

Selvskryt
Det er fint at du har troen på deg selv, men alt med måte¿ Alle toppkarakterene, prisene du har vunnet, jobbene du har fått, kan få deg til å virke en smule skremmende og høy på deg selv.

Kilder: Marieclaire.com, Associatedcontent.com, Yourromanceguide.com date_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning