Bli selvstendig

Nettopp blitt singel? Reis deg opp og få kontroll på eget liv!

Publisert Oppdatert
Dersom du har vært i et forhold over mange år, kan det føles som om man har "mistet seg selv" litt på veien. Da er det vanskelig å stå på egenhånd igjen, men det er absolutt ikke umulig.

Bli selvstendig igjen, her får du noen tips:

Først og fremst


  • Det er viktig å jobbe! Det kan hende det føles behagelig å ta litt fri og bo hjemme hos foreldrene dine eller en venninne en stund, men dette vil fort gå over i desperasjon! Så, når du skal være selvstendig er det viktig å ha en jobb du trives med hvor du har egen inntekt. For noen er det helt umulig å gjøre noe annet enn å sørge den første tiden, men forsøk å komme inn i de daglige rutinene så fort som mulig.
  • Deretter lønner det seg å spare pengene dine. Opprett en sperret konto i banken hvor du automatisk overfører en viss sparesum hver måned slik at du har en buffer til et senere tidspunkt.
  • Negativ påvirkning? Prøv å styre unna alt som kan påvirke deg negativt i livet ditt. Ikke bryt opp vennskap dersom ikke det er absolutt nødvendig. Lær deg samtidig å holde en fornuftig avstand til mennesker en stund, selv "gode" venner kan være med på å holde deg tilbake fra å bli hundre prosent selvstendig.
  • Det er selvsagt best å bo på egenhånd. Om du ikke kan kjøpe deg leilighet kan du muligens leie mens du sparer. Det kan være vanskelig eller en omstilling med en gang, men fortsetter du å jobbe skal du se at du har råd til lån og eget krypinn! Å bo i et kollektiv sammen med mennesker du ikke kjenner kan også være et bedre alternativ enn å flytte sammen med venner.
  • Vær bestemt! Ikke tvil på deg selv, jobb heller med å gjenoppdage egne interesser i ditt liv, deretter definerer du dine mål for hvordan du skal komme deg dit du vil. Den eneste som hindrer deg fra å gjøre alt du ønsker, er deg selv.
  • Sørg for at du gjør flere ting på egenhånd, som å komme deg ut uten kjæreste og følge, skap ditt eget livsrom!
  • Det kan hjelpe å lage en slags "livsliste" over alt du ønsker deg og lage en oversikt over alle målene du ønsker å nå og hvordan du skal nå de. Bruk denne listen aktivt, heng den opp på veggen og gå gjennom den hver dag. Sjekk hvordan du ligger an til enhver tid.


  • Kilde: Wikihow.com, superviva.com, NLP Workbook
kvinne320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning