Den britiske samlivseksperten Corinne Sweet har studert sovestillinger hos par, og mener at nettopp sovestillingen avslører hvilke følelser vi har for partneren.

- Hvordan vi ligger i sengen forteller hva slags følelser vi har for partneren. Menneskers sovestlling bestemmes i barndommen og speiler personligheten vår, sier Sweet til People.

En britisk undersøkelse viser at den mest populære sovestillingen i Storbritannia ikke er veldig romantisk. Rygg mot rygg, men uten kroppskontakt er nemlig den mest populære stillingen. Mer enn en fjerdedel av de spurte svarte at de endte opp i denne posisjonen når de skulle sove. Selv om stillingen ikke inkluderer kroppskontakt mener Corinne Sweet at denne sovestillingen slett ikke betyr på at følelsene har kjølnet:

- Å sove i denne stillingen betyr at partnerne er sikre og selvstendige, men samtidig har sterke følelser for hverandre, sier hun.

God søvn viktigere enn romantikk

Hele 92 % av de spurte i undersøkelsen svarte at de hadde sin faste side av sengen.

Den romantiske varianten der partnerne ligger ansikt til ansikt med bena tvunnet sammen var en favoritt blant 10 %, men bare 2 % sovnet i denne stillingen uten å trekke til seg bena.

- Det er ofte de nyforelskede parene som sovnet slik som dette, de klarer rett og slett ikke å ikke vær nær hverandre, sier Sweet.

Hollywoodvarianten der kvinnen ligger på armen og brystet til mannen er favoritten til bare 4 %.

Om man skifter sovestilling kan det tyde på at det er en følelsemessig endring på gang i forholdet. Om mannen i ditt liv plutselig legger seg med ryggen til bør man altså i følge Sweet være på vakt.

Kilde: Expressen.se
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!