Romantiske reisemål

Få reisetipsene fra Kvinneguiden-bruker Gard Karlsen!

Publisert Oppdatert
Ønsker du og kjæresten en litt mer personlig og morsom ferie? Enten dere jakter på action, romantikk, eksotiske opplevelser eller store kulturforskjeller, har Gard Karlsen flere gode tips.

Reisetips

Før Gard og kona drar på ferie, pleier de å starte med en diskusjon om hva de ønsker å sitte igjen med etter ferien er over.

- Ønsker vi en byopplevelse? Eller ønsker vi sol og strand? Basert på det, begynner vi å se på reisemål og vi prøver selvfølgelig å finne billige flybilletter, bestille hoteller og så videre. Men av og til forandrer planene seg ganske raskt, en gang planla vi tur til Kina og så endte vi opp i Florida av en eller annen grunn, forteller Gard til Kvinneguiden.

Han synes at nordmenn må være mer eventyrlystne, særlig når det gjelder mat.

- Reiser du for eksempel til Thailand så må du kaste deg ut i det og prøve maten, spise rare frukter og lignende. Dette har ført til at jeg har smakt på stekt marsvin i Peru, melormer i Sør-Afrika, sauetarmer i Sør-Afrika, og smalahove - det er jo her i Norge, spøker Gard.

Her er hans reiseforslag:

Actionfylt ferie

- Jeg tror Sør-Afrika er en god kandidat. Her kan en dykke i bur med hvithai om dagen og spise på en god restaurant i Cape Town om kvelden, eller dra på vinsmaking i Stellenbosch og deretter se på pingviner på Boulder beach. Man kan rappellere ned fra Table mountain, foreta verdens høyeste strikkhopp fra en bro, klatre, dra på safari og lignende.

Reisebrev fra Cape Town her!


 • Romantiske vibber

  - Alle har sin definisjon av romantikk så her er det en smakssak. Men for min del var Maldivene fantastisk. Vi var på en øy der det ikke var så mye annet å gjøre enn å slappe av, bade og snorkle sammen og spise god mat. Men vi hadde også en romatisk safari i Sør-Afrika for noen år siden. Da hadde vi en egen hytte med utsikt til et vannhull der dyrene kom for å drikke og vi hadde vår eget lite "plunge pool". Om kvelden ble det bekmørkt og vi fikk servert middag på vår egen terrasse med masse stearinlys rundt oss. Det eneste selskapet vi hadde var hverandre og masse rare lyder fra omgivelsene.

 • Se bilder fra Maldivene her!


 • Eksotiske opplevelser

  - For nordmann som kun har sett ville dyr i dyreparken så er det helt klart en eksotisk opplevelse å komme på safari. Jeg var faktisk nervøs da vi dro på safari nær Krugerparken i Sør-Afrika for vi satt i åpen bil og kjørte og stoppet på kloss hold til både løver, elefanter og andre dyr.

 • Les safarireisebrevet her!

  Kulturforskjeller

  Landene i Øst Asia, for eksempel Thailand, er mest ulikt Norge. Mange er skeptiske til Bangkok fordi man lett kan bli overveldet av varmen, alle menneskene, tuk-tuk sjåførene som maser, alle templene, maten, kombinasjonen av matlukt og kloakklukt, rare frukter som smaker merkelig og lignende. Men når man har vært der et par ganger, forstår man bedre hva det går i og da er det lettere å utforske byen. Dersom man skal til et nytt land, anbefaler jeg Culture Shock- bokserien. Her beskrives landets kultur, vaner og tradisjoner. Jeg har lest Culture Shock Norge og det er morsomt å lese en bok der vår egen kultur blir sett på med skråblikk.

 • Du finner reisebrev fra Thailand her!maldivene2320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning