Flyplasser er for de aller fleste av oss et nødvendig onde, et stoppested vi bare må passere gjennom på vei til eller fra reisen eller ferien, som ofte er lite mindre enn stress og mas fra ende til annen.

I tillegg til at man ved reise til utlandet må møte opp hele to til tre timer før avgang, lar mange seg også irritere over strenge baggasje-regler, køer i sikkerhetskontrollen og lange avstander til og fra gaten man boarder fra eller lander på.

Men ikke alle flyplasser er laget over samme lest - heldigvis. Noen steder har man gjort sitt beste for at også flyplassen skal være en del av ferieopplevelsen.

Her hjemme i Norge er det full rulle og byggeaktivitet på vår egen Gardermoen, en flyplass som skal bli både større og bedre enn den er i dag.

- Det er fortsatt over to og et halvt år før vi åpner nye Pir Nord og Sentralbygg Vest, så det er på mange måter litt tidlig å si alt om hvilke tilbud som vil komme, forklarer medierådgiver ved Oslo Lufthavn AS, Lasse A. Vangstein, til Kvinneguiden.

- Men det gjøres hele tiden vurderinger på hvilke tilbud vi skal ha til de reisende, og undersøkelser viser at de fleste ønsker et godt og variert spisetilbud, samt muligheter til shopping.

Vangstein forklarer at benytter seg av kundetilfredshetsundersøkelser i planleggingen og prøver så godt det lar seg gjøre å tilby en lufthavn som best mulig ivaretar flertallets ønsker og behov.

- Under forutsetning at vi har plassen tilgjengelig, så klart.

Gardermoen er en flyplass som er bygget for å være kompakt, det skal være korte avstander i forhold til mange andre store flyplasser.

- Dette ønsket passasjeren og flyselskapene da flyplassen ble bygget, forklarer Vangstein.

- Fra sikkerhetskontrollen er det 400 meter ut til utenlands og 400 meter til innenlands. Den nye piren blir 400 meter rett frem.

Og mens vi venter på å se hva Oslo Lufthavn Gardermoen kommer til å ha å by på av aktiviteter og tilbud, så er i all fall disse en samling flyplasser du ikke kommer til å ha noe i mot å tilbringe noen timer på:

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!