Vinrødt hår i vinden

Men du bør kanskje holde deg til de blonde tonene, mener frisør.

Publisert Oppdatert
Ofte skulle vi gjerne ønske at vi kunne trylle for å føle oss vel, men det er ikke sikkert du behøver å gå så drastisk til verks for å skape mer variasjon på toppen.

"Ettervekst" i vinden

Det første du bør gjøre er å unne deg en frisørtime. Da kan du få hjelp til å finne ut hvilke farge og klipp som passer akkurat deg.

Les også: Mystisk hårhøst

Les også: Høstens makeuptrender

Les også: Høstens beste frisyreDet mener iallefall Anne Mette Andreassen ved frisørsalongen Toni&Guy i Oslo. Hun forteller at trenden for øyeblikket handler om mørk hodebunn og lysere toner utover i håret, altså det som er kjent som god gammeldags ettervekst. Det er mye som gjør at en mørkere "ettervekst" er blitt en trend, frisøren nevner for eksempel serier som "Gossip Girl", "The Hills" og "The City";

- Man skal ha dypde i bunnen, spill i lengdene og de blonde fargene skal være varme og beige. Dette gir et blankere og penere hår. Mange kvinner har feil hårfarge når de bruker iskalde blondfarger i håret, man skal ha ganske så ung og perfekt hud for å kle dette, sier Andreassen.

Småendringer hjelper

Vi møter henne på L'oréals hårshow i Oslo hvor hårfargen Inoa feirer ettårsjubileum. Hårfargen kalles "Fremtidens hårfarge" fordi den skal være skånsom både for kunder og frisører med sine naturlige ingredienser.

Et titalls frisører viser neste vår og sommers fargetrender på scenen, men Andreassen understreker at man som kunde alltid bør være opptatt av hva som kler en som person fremfor å følge visse "trender".

- Denne høsten er det de veldig rødlige kobbertonene, vinrødt og mahogni-farger som er moderne, men om du kler blondere toner skal du holde deg til dette, mener Andreassen.

Hvis du ønsker å variere hårsveisen din, er det derimot ikke alltid nødvendig med en total overhaling.

- Ofte er det bare småting som skal til for å få oss til å føle oss litt bedre med looken vår. Hva som skal til, varierer alltid fra person til person. For eksempel kan du få frisøren til å legge litt mykere farger i håret, noen striper, eller klippe til en mykere siluett rundt ansiktet. Da er det enkelt å sette opp håret på forskjellige måter - med forskjellig resultat, tipser frisøren. Frisr220 frisr220-
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning