Video: Avskyelig snømannmote?

Hvorfor i alle dager priser kjendisene "vrengte tøffelsko"?

Publisert Oppdatert
Årets høstkolleksjon fra UGG er inspirert av både havet og ørkenen i California, og det australske skomerket lokket torsdag kjendisene med tøfler for innendørs luksus på Ferner Jacobsen i Oslo.

Uggs og bikini

- For man bør jo så absolutt ikke gå med de ute på gaten, det ødelegger jo både rygg og knær, mener Cosmopolitan redaktør Elisa Røtterud som selv har flere Uggpar hjemme.

Se videoen her!Hun mener de spesielle skoene passer best innendørs i leiligheten eller på hytta.

Ugg-skoene ble opprinnelig laget for surferne i Australia, skoene produsert av ekte saueull og skinn hadde som hensikt å varme barbente surfere som var kalde og våte. Men trenden med skoene som så ut som vrengte tøfler, eksploderte først i 2003 da Pamela Anderson vandret rundt i Uggboots på stranden i ført bikini og ingenting annet. Kjendiser som Britney Spears og Paris Hilton fulgte på og ble paparazziknipset på handletur i ført Uggs, og vips så ville "alle" ha skinnfellene på bena.

- Det hjalp også at talkshowdronning Oprah Winfrey utnevnte Uggs som "årets produkt" på sitt show, sier Sarita Naht, Marked Manager ved Ugg Australia.

Trendforsker Michelle Orme mener at årsaken til det australske skomerkets suksess utelukkende er at de er innovative og nyskapende;

- Hvis man sammenligner et annet australsk skomerke, Crocs, så ser man tydelig hva Uggs har gjor riktig i motsetning til Crocs. Etter at Uggs slo an blant hipstere, fashionistaer og kjendiser fordi skoene føltes spesielt komfortable for kjendiser som stadig vekk spaserer i stilletthæler, fortsatte Ugg å levere varene på nye måter. De lytter til målgruppen sin og utvikler merket, sier Orme.

- Avskyelig snømann-mote

Programleder Synnøve Skarbø mener at skoene har hjulpet henne gjennom mange vintre i Norge, men synes ikke de er spesielt fine å se på;

- Man ser jo ut som en avskyelig snømann i dem, men de er komfortable og gode å gå innendørs i, sier Skarbø som selv foretrekker å kose seg med taco på høstkveldene.

Se videoen her!Kompis og programleder Per Sundnes var også å se på lanseringen, men et Uggpar har han aldri vært eier av.

- Jeg er Uggjomfru, jeg! Men, du ser jo hvorfor Synnøve Skarbø har flere par av de. Det lyser jo komfort av hele dama. Og da hun så skoene på Pamela Anderson var jo Synnøve solgt, ler han. Ugg1873-220 Ugg1865-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning