Vakre tær

Nå skal tærne synes i sandaler - det krever at du tar vare på føttene dine. Få fotpleietipsene her!

Publisert Oppdatert
Vi kvinner er flinke å ta vare på fingerneglene våre, men om sommeren avslører vi de ikke fullt så freshe tærne..

Nå som både åpne sko og sandaler er det hotteste av det hotte, er det viktig at tærne matcher.

Rensing

Om huden under føttene er hard og oppsprukken og det er åresvis siden du sist tok et skikkelig fotpleiebad, er det på tide å rense føttene igjen. Ukentlig fotbad er godt for både huden, neglene og neglebånd. Begynn med å dyppe føttene i varmt vann tilsatt grønnsåpe, deilige badeoljer eller grovt salt. Dette vil gjøre huden myk og avslappet, og føttene rene og pene.

Form

Når du har tørket føttene godt, begynner du med å trimme neglene med en stor og rett negleklipper. Klipp neglene rett over, ikke rund de av i kantene, dette kan føre til inngrodde negler. Så bruker du neglefilen og går over alle tuppene.

Skrubb

Deretter skal du skrubbe huden med en eksfolierende rensemelk og en fotfil for å få bort hard hud på hælene. Skyll i vannbadet, tørk og bruk en fet fotkrem for å gi huden ny fuktighet. Du kan også bruke olivenolje på føttene!

Lakkering

Sørg for at du ikke har rester av neglelakk igjen på neglene før du påfører en ny. Begynn med blank lakk som skal forebygge mot avskalling før du påfører en dus rosa neglelakk på tåneglene. Så avslutter du med et blankt topplag. Vent minst en halvtime før du tar på deg skoene.t320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning