Vær naturlig vakker

Klarer du ikke droppe sminken? Slik lærer du deg å sminke ansiktet naturlig!

Publisert Oppdatert
Uansett hvor kunstferdig du legger den turkise øyenskyggen og knalloransje lipglossen; som regel er det aller peneste å sminke seg naturlig, slik at man slett ikke ser sminket ut.

Prøv dette

Er du vant til å bruke lipliner, eyeliner, øyenskygge, maskara, skimmer og bronsepudder, er det kanskje ikke så lett å se at du faktisk ser bedre ut uten alt dette.

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggeneSlik gjør du:

Dropp lipliner, bruk litt lett blush i rosa-eller ferskentoner, og lag sotede øyne med en annen farge enn svart, gjerne brun eller grå.
  • Mange bruker en mørk og matt leppestift og en tydelig lipliner i håp om at leppene skal se større og fyldigere ut. Men, i virkeligheten ser leppene mindre og hardere ut, og mørk leppefarge får deg til også tl å se eldre ut. Bruk heller en lys leppestift eller lipgloss med fokus på amourbuen og midten av nedre leppe, da vil du se både yngre og mer naturlig ut.
  • Legg kun blush på eplekinnene dine, smil og påfør et par sirkler med en stor kost. Før du påfører blushen, test fargen på hånden din for å se om den fungerer til din hudtone.
  • Mange kvinner tror at sotede øyne må være mørke med mye eyeliner og maskara. Men, sotede øyne betyr at det ikke er harde linjer rundt øynene og at fargen er blandet mykt og vakkert rundt blikket. Tenk myke, vakre farger, særlig om sommeren, bruntoner passer flott. Dropp eyelineren og bruk en litt mørkere øyenskygge med en tynn kost rett under nedre øyenvipper og langs øvre vipper hvis du skal på fest og ønsker et intenst blikk. Legg litt lysere skygge i øyenkroken. Dropp den svarte maskaraen og prøv en brun tone i stedet, det ser bedre ut på de fleste som ikke er helt mørke. Maks to lag.

  • I begynnelsen kan det være skremmende å se seg selv med mindre sminke, men etterhvert vil du bli vant til dette. Du får en yngre look, og huden vil også se klarere og renere ut!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning