Utnytt garderoben din maksimalt

Hvordan anvende de plaggene man har på ulike måter? Ekspertene har tipsene til deg!

Publisert Oppdatert
Har du skapet stappfullt av klær, men ingenting å ha på deg?

Scenarioet er velkjent for mange. Man ønsker å fornye seg fra dag til dag, men å kjøpe klær i ett kjør er både dyrt og lite miljøvennlig. Så hvordan bruke klærne dine på ulike måter?

Moteekspert i KK.no, Kjersti Staarvik er ikke i tvil;

- Et god utgangspunkt er å investere i en basisgarderobe. Mange har nok nøkkelplagg som trenchcoaten, den hvite blusen, jeansen og den lille sorte allerede, og da er man på god vei, sier hun og forklarer;

- Dette er plagg som passer til nesten alt, og som kan dresses både opp og ned. Den lille sorte kan for eksempel se fantastisk ut nå i julebordssesongen sammen med høye hæler og et statementsmykke. Men, den kan også funke som kontorantrekk sammen med en hvit skjorte eller en cardigan, og støvletter til. Et annet tips for å tenke nytt er å legge alle plaggene sine utover gulvet, og plassere dem sammen med plagg du ikke i utgangspunktet ville matchet de med. Da kan man få seg en a-ha-opplevelse! Dessuten tar det kortere tid enn å kle hundre plagg på og av seg foran speilet, tipser Staarvik.

Journalist i Minmote.no, Silje Pedersen, mener det er lett å gå i fella og bruke de samme kleskombinasjonene hver dag.

- Ett tips er å rydde i garderoben, så du til enhver tid har oversikt over hva som er tilgjengelig. En dag du har ekstra tid og energi, anbefaler jeg å leke litt med de plaggene du allerede har og sette de sammen i nye kombinasjoner enn de du allerede bruker. På den måten ser du hva som mangler i klesskapet og har antrekk "klare" som kan brukes gjennom uken. Klipp ut bilder av kule antrekk fra magasiner og sett de opp på en moodboard, så kan du kikke på den hver gang inspirasjonen glimter med sitt fravær, tipser Pedersen.

Nøkkelplagg

- For å variere looken er sorte pumps, en ensfarget dressjakke og et skjørt i en farge du liker og kler, samt en skinnjakke, viktige og allsidige elementer, mener Staarvik.

Les også: Høstlige hverdagsantrekk

Les også: -Ikke gli inn i mengden

Les også: Bygg deg en tidløs garderobe- Dette er ting som aldri går av mote, og som kan matches med ulike typer tilbehør. Invester litt penger i basisplagg av god kvalitet, og kjøp heller rimelige accessoirer som du skifter ut etter sesong, tipser moteeksperten.

Silje Pedersen påpeker at fargerikt tilbehør som gjør at du synes litt ekstra og som gir litt ekstra krydder til hverdagslooken, er en smart investering.

- Et skjerf i et spennende mønster, et stort og unikt smykke eller et par røde sko, er enkle måter å oppdatere et kjedelig antrekk på, sier Minmote-redaktøren.

Ekspertenes favoritter

Begge moteekspertene har klare favoritter i sin egen garderobe. Pedersen forteller at hun først og fremst er opptatt av å gjøre langsiktige kjøp som varer, uavhengig av trendskifter;

- Jeg legger litt ekstra penger i sko, vesker og smykker, da får jeg god kvalitet som varer. Favorittene i garderoben min er veskene mine fra Chanel, Alexander Wang og Balenciaga, og sko fra YSL og Prada. I tillegg kjøper jeg mye unike vintage- og secondhand-statementsmykker på ebay. Trendy plagg shopper jeg til en rimelig penge på kjeder som Zara, H&M og Weekday, sier Pedersen til Kvinneguiden.no.

Staarvik er glad i feminine klær som viser kvinnelige former;

- For meg vil derfor en 50-tallskjole med smal midje og mye vidde i skjørtet alltid få plass i skapet. Til hverdags kombinerer jeg den med en cardigan og et perlekjede i halsen, og til pent bruker jeg høye hæler, oppsatt hår og kanskje et fint belte, forteller Staarvik.

Diesel995kr-220 Nelly.com499kr-220
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning