Unngå sminketabber

Vår makeup-ekspert gir deg sine beste sminketips!

Publisert Oppdatert
Hvis du vil lære å sminke deg perfekt og fremheve skjønnheten din, kan kunnskap om de største fallgruvene og de beste triksene hjelpe deg på vei.

Sminketabber

Kvinneguidens makeup-ekspert, Mette Langseth, vet hva hun snakker om og avslører at den verste tabben man kan gjøre handler om selve basen:

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår nye faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

- Jeg vil si den absolutt største tabben man kan gjøre når man sminker seg er å bruke feil tone i foundationen, det ser bare ikke bra ut. Gå til en profesjonell om du er usikker på hvilken tone huden din har, slik at du får riktig tilpasset foundation til din hud, tipser hun.

Favorittprodukter

Om du vil sminke deg vakker, er riktige produkter noe av det viktigste. Mette har sine faste produkter som hun bruker hver dag og som hun aldri vil klare seg uten;

- I.D mineralfoundation, Stila Perfecting concealer, Dior Show Mascara, Stila Smudge pot eyeliner, Laura Geller Illuminizing Color wash - en primer som gir glød til huden, Sephora Plommefarget rouge og Super Matte Loose Powder fra Make Up Forever er mine favoritter, sier Mette til Kvinneguiden.

Husk dette

I følge makeup-eksperten er det tre hovedpunkter som er det viktigste å huske på når man sminker seg:

  • Legg på makeup i dagslys eller i et rom med godt lys. Slik vil det være lettere for deg å legge en fin makeup.
  • Bruk rene pensler. Invester i gode pensler fra starten av, helst med naturhår. Disse er lette å rengjøre med shampo og balsam og holder i åresvis.
  • Ta vare på huden din både før og etter du har på makeup. Invester i gode produkter og en krem som gir masse fuktighet. Med et godt underlag, vil også makeupen se bedre ut.
Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning