Unngå foundation-fella

- Mange glemmer å ta hensyn til hva slags hud de har.

Publisert Oppdatert
Å finne den perfekte foundation kan være en prøvelse. Har man uren hud vil man kanskje ha noe som dekker, samtidig som man ikke ønsker å se oversminket ut. Begynner man å få rynker er det viktig å finne en foundation som ikke legger seg i linjene, siden dette bare vil fremheve rynkene. For å ikke snakke om å finne den perfekte fargen, så man unngår skjemmende skiller rundt halsen og kjeven.

Se an huden

Zuzana Tomkova er produktsjef for Maybelline i Norge, og hun forteller at det absolutt viktigste når det gjelder å velge foundation, er å ta hensyn til hva slags hud man har.

- Altfor mange kvinner glemmer å ta hensyn til hva slags hud de har, og noen forstår ikke hva slags hudtype de har. Har man en tørr hud må man velge en annen type foundation enn hvis man har en fet hud. Noen er også ikke sikre på hva slags resultat de egentlig er ute etter, forteller Tomkova til Kvinneguiden.no.

Her er hennes tips når du skal velge foundation:
  • Det er viktig å forberede huden før du legger foundation. Bruk alltid dagkrem
først, så huden er godt gjennomfuktet før du legger makeupen.
  • Ønsker du et resultat som dekker og varer hele dagen må du bruke både concealer og et avsluttende pudder. En foundation alene vil ikke gi deg dette resultatet.
  • Har du en fet hudtype vil en mattende foundation fungere best, gjerne en i mousseform som er enkel å fordele i ansiktet.
  • Foundation skal alltid legges utover.
Bevegelsen bør derfor være fra nesen og ut mot kinnbena, panne og hake, og aldri andre veien. Dette gir et jevnest og penest resultat, og du sørger for at små dun i ansiktet legger seg.
  • Begynner du å få rynker er det ekstra viktig å velge rett foundation. Unngå ekstra tørrhetsrynker ved å la huden få masse fukt - både via dagkrem og en krembasert fuktighetsgivende foundation. En primer kan også jevne ut små linjer noe, og gi et inntrykk av en glattere og jevnere hud.
1 2 3
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning