Ung sminket

Få huden din til å stråle!

Publisert Oppdatert
Om vinteren er det kanskje ikke så enkelt å se strålende ut når huden flasser av kulden, blå poser under øynene vitner om tretthet, og man er blek og grå i ansiktet. Jo tørrere huden blir, jo mer synes linjene i ansiktet, og da kan faktisk det å prøve å dekke over gjøre vondt verre.

Allikevel er det noen triks du kan forsøke. Her får du noen oppfriskende sminketips som får deg til å se vinterfresh ut:

Grunnlaget

Etter at du har renset med gode produkter, legger du på en god dagkrem og deretter en god solkrem, gjerne med faktor 30 eller 50 for å beskytte helt mot vårsolen som er i ferd med å dukke opp. Slik sikrer du deg mot tidlig aldring og opprettholder en sunn hud under sminken.

Ung foundation

Les også: Makeup-hemmeligheter

Les også: Lekker lilla

Les også: Få vakre øyneFørst bør du skaffe deg en god foundation. Sliter du med uren hud bør du velge en som ikke inneholder olje, som matter ned og dekker uten at du behøver å bruke mye. Legg foundation med fingertuppene dine da har du full kontroll. Dersom du ønsker en naturlig look kan du velge en gjennomskinnelig foundation som du kun bruker over områder med røde prikker og ujevnheter.

Concealer

En concealer i litt lysere farge enn din egen hudtone brukt rundt øynene, åpner opp blikket og dekker over mørke ringer. Ikke velg en concealer som er veldig mye lyserer enn hudfargen din, da blir resultatet alt annet enn naturlig.

Transparent pudder

For å sikre deg at foundationen ikke flyter utover, og at du får en vakker glød med matt finish, er det lurt å avslutte med et transparent pudder. Da fikserer du foundationen, og sminken holder seg på plass.

Naturlig skinn

Deretter kan du godt legge litt lett skimmer med en stor kost direkte på kinnbena dine - ikke i kinnene!

Solkysset kinn

Det er vakkert med rosa kinn til denne looken, men lengter du ekstra til sommeren, kan du legge litt bronsepudder i kinneplene for å skape en dus bronselook.

Glødende øyne

Les også: Makeup-hemmeligheter

Les også: Lekker lilla

Les også: Få vakre øyneEtter concealer legger du en lys grunnskygge på hele lokket, deretter en varm og skimrende brunfarge i ytterhjørnene, i globallinjen og litt under de nederste vippene for en lett sotet look. Dus ut harde kanter med rund kost, og avslutt med maskara oppe og nede.

Lipgloss

Ha gjerne rosa lepper, nudefargede eller gjennomsiktige for den unge, friske looken. Et godt tips som makeupartist Cathrine Aas tidligere nevnte for Kvinneguiden, er å legge gloss kun på midten av leppene. Slik glir den naturlig utover og du unngår at glossen beveger seg utenfor leppene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning