Trøtt i trynet?

Både forebygging og riktig bruk av makeup må til for å få vekk mørke ringer under øynene. Sjekk her!

Publisert Oppdatert
Har vinterblekheten sneket seg på for alvor? Og de mørke ringene under øynene har kommet tilbake i "flott" kontrast til den bleke, nordiske huden?

Pleiende ingredienser

Det finnes heldigvis hjelp, for i dag finner du flere kremer på markedet som er utviklet spesielt for å forebygge og behandle mørke ringer og poser under øynene. Både på apotek og parfymeri finner du kremer med ingredienser som skal bedre sirkulasjonen og gi bedre elastisitet og glød i huden.

Boragoolje, risekstrakt og hvetespirer er noen av ingrediensene som kan gi næring til den ømfintlige huden rundt øynene. Det skal styrke huden, gi glød og forebygge skader etter UV-stråling.

Les også: Bort med rødheten

Les også: Hudpleie i kulden

Les også: Plettfri partysminkeOm vinteren er det mange som opplever at huden kommer i ubalanse og den kan føles tørr, stram og sensitiv. I likhet med resten av kroppen, trenger også ansiktet riktig beskyttelse for å holde seg myk, smidig og i balanse. Å skifte ansiktskrem etter årstidene er en nødvendighet, fordi huden om vinteren har behov for mer fett og fuktighet for å tåle kulden. Derfor er det smart å bruke en rikere krem i kulden, og heller bytte til en lettere ansiktskrem om sommeren.

Bruk øyekrem

For å unngå den trøtte looken, bør du bruke øyekrem hver morgen og kveld. Husk at området rundt øynene er sensitivt, så her gjelder det å være forsiktig når du påfører krem og eventuelt primer og concealer.
  • Klapp lett med ringefingeren din, begynn fra innerhjørnet til ytterhjørnet og legg litt på øyelokket.
  • Du kan skjule de blå ringene ekstra med en god concealer. Legg makeupen i innerhjørnet og litt utover mot ytterkanten av øyet. Concealeren bør ikke legges for langt ut, husk at du ikke skal dekke hele undersiden av øyet - men jevne ut hudtonen ved å bare legge concealer der du har mørkest hud.
  • Har du fine linjer, lønner det seg å unngå å legge for mye concealer i disse områdene. Dette for å forhindre at produktet legger seg i linjene - noe som kan bidra til å gjøre de mer synlige.
  • Bruk gjerne en highlighter på områder som brynsben og rett ved siden av øynene for å gi ekstra glød og for å lyse opp partiet litt slik at du ser mer våken ut.


  • Kilde: Pressemelding Vichy

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning