Trendy tøysetatoveringer!

Falske tatoveringer hører ikke lenger bare til i barnebursdager. Nå har de inntatt catwalken, og «fauxtoos» spås å bli en av sommerens store trender.

Publisert Oppdatert
Foto: James Peltekian/Scanpix, Den engelske modellen Daisy Lowe har hevet seg på fauxtoos-bølgen.

Ekte tatoveringer har lenge vært trendy, og er normalisert gjennom TV-serier som «Miami Ink». Nå har endelig motebransjen funnet ut hvordan de skal tjene penger på fenomenet.

- Under de siste visningene til motehus som Chanel og Jean Paul Gaultier var modellene pyntet med falske tatoveringer. Givenchy hadde designet strømpebukser som fikk det til å se ut som modellen hadde tatoverte bein. Sminken er også veldig tatoveringsinspirert, så dette kommer til å bli svært i sommer, tror Elisa Røtterud, mote- og trendredaktør i Cosmopolitan.

Chanel har allerede lansert en egen kolleksjon med falske tatoveringer, som du kan kjøpe på nett. Tatoveringene kan brukes som pynt på for eksempel lår eller armer, og koster rundt 500 kroner for 55 ulike design. Ikke akkurat en formue, men så varer de jo sjelden mer enn en kveld.

Klubbmote

For i stedet for å brife med tatoveringer på badestranden, er det ute på byen man skal la kroppspynten skinne.

Les også: Blå vår

Les også: Vårens bukser- Det skal se ut som du har brukt tid på å gjøre deg fin, og det er viktig med fokus på detaljer. Du skal ha den riktige neglelakken, øyesminken og kroppspynten, forklarer Røtterud.

Men den riktige pynten trenger ikke å være synonymt med det riktige merket.

- Det er ikke noe must å ha tatoveringer fra Chanel, du kan like gjerne kjøpe noen i lekebutikker. Det skal være litt søtt, som stjerner rundt øynene for eksempel, sier hun.

En som hilser trenden velkommen, er Christian Groeng, daglig leder for det mer luksuriøse tatoveringsstudioet Oslo Ink.

- Dette er en veldig positiv markedsføring av tatoveringer som vi kommer til å tjene penger på, fastslår han.

Groeng forteller at 70 prosent av kundene til Oslo Ink er kvinner. Han tror fauxtoos-trenden vil inspirere flere til å la seg tatovere på ordentlig.

- Kanskje man etter en kveld på byen opplever at man trives med tatovering og blir inspirert til å ta skrittet fullt ut? spekulerer han.

Lett å angre?

Man skal likevel tenke seg godt om før man lar seg pynte permanent. Det er nok en del mennesker der ute som angrer på trendmotiver som ikke er like kule ettersom årene går.

- Jeg har inntrykk av at de som kommer for å la seg tatovere hos oss, har tenkt nøye igjennom motivet. Mange har nok latt seg påvirke av at «alle» tatoverer seg nå, men de velger likevel personlige tatoveringer som det skal mer til før man angrer på. Kundene våre kan for eksempel be om et portrett av datteren sin eller et motiv som representerer et positivt minne. Det hender også at vi får vi inn en vennegjeng som vil styrke båndet seg imellom med like tatoveringer, forteller Groeng.

Det er altså trendy med ekte tatovering, men ikke med tatoveringer som alle andre har.

- Vi har ennå til gode å oppleve en kunde som vil ha piggtråd rundt armen bare fordi Pamela Anderson hadde det i filmen «Barb Wire», for å si det sånn, kommer det tørt fra Groeng.

Ingen kred

Ikke alle tatoveringssteder synes trenden med falske tatoveringer er like flott.

- Dette er en motegreie som har fint lite å gjøre med filosofien bak tatoveringer. Det er ingen kred å hente ved å pynte seg med fauxtoos, men det er jo klart bedre at folk tyr til sånne løsninger enn at de tatoverer inn noe de angrer på senere, sier Tom-Erik Johansen, daglig leder i piercing- og tatoveringsstudioet House of Pain.

Under Oslo Fashion Week pyntet de flere modeller med falske tatoveringer. Blekk på huden altså, men ikke under den.

Les også: Tropisk sminke

Les også: Så enkelt så sexy

Les også: Jakken som alltid fungerer- Og det er nok flere studioer som vil gjøre sånne oppdrag for privatpersoner, så det kan jo være et alternativ for de motebevisste. Men det er jo ikke det vi har lyst til å drive med, understreker tatovør Tom-Erik Johansen.

Vil du heller ha en ekte?

Da er det litt av hvert du bør huske på:

1. Tatover deg helst ikke om sommeren. Ferske tatoveringer bør ikke utsettes for mye sollys, klorvann eller saltvann.

2. Tenk deg nøye om før du velger motiv. Dette skal du ikke bare være fornøyd med i noen måneder, men i mange, mange år.

3. Velg et tatoveringsstudio hvor man er nøye med hygienen og bruker sterilt utstyr. Søk på nett, eller forhør deg med venner.

4. Dette er noe du skal ha resten av livet, så hvis det koster litt mer hos en erfaren tatovør, er det som regel alltid verdt det.

5. Det gjør litt vondt, men det tåler du. Tenk så fin du kommer til å bli! tat1-220 tat3-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning