Trendene som varer

Hvilke plagg er hotte nå, og hvilke trender varer utover høsten og vinteren?

Publisert Oppdatert
Ofte tar trendene helomvending og plutselig er ikke skjørtet du kjøpte for et par måneder siden, fargene du bruker eller skoene du digger "lov" å bruke lenger. Klart man skal følge hva man selv liker og dyrke sin egen, unike stil - men mange har en liten fashionista iboende i seg.

- Knæsje farger varer

Da er det fint å få tips om hvilke trender som regjerer i motebildet for øyeblikket og som faktisk varer utover høsten og vinteren.

Mote- og skjønnhetsjournalist i Henne.no, Kjersti P. Skar Staarvik, forteller oss at flere av høstens trender allerede manifesterer seg nå. Det var klart på flere av catwalkene under moteukene i vår;

- Dette gjelder for eksempel uniformsjakkene som vi allerede ser flere rimelige kopier av. Større og større skulderputer kommer også tilbake. Denne trenden henter inspirasjon både fra 40-tallets femme fatale, for eksempel Joan Crawford og Marlene Dietrich, og 80-tallet med Alexis i Dynastiet i spissen. Samtidig tror jeg vi vil få se flere sterke farger denne høsten enn til vanlig. Knæsjrosa vil for eksempel kunne være et flott innslag sammen med sort, som man selvfølgelig ser mye av om høsten, sier Staarvik til Kvinneguiden.

Redaktør for nettmagasinet Girlfriend.no, Camilla Pihl mener at skulpturelle former som store, massive skuldre og hofter på jakker og kjoler er en varende trend;

- Jeg tror også vi kommer til å se mer til paljetter denne høsten. Både i form av lekre, litt store cardigans, tights og kjoler. Også haremsbuksene da, eller gubbebukser som de også er kjent som, sier Pihl.

Akkurat nå kan vi boltre oss i deilige pastellfarger som ser fantastisk ut til solbrun hud. Korallfarger er en salgssuksess, og motejournalisten mener at denne trenden også holder seg utover høsten;

- Samtidig er dette en typisk lett sommerfarge som også er litt vanskelig å kombinere. Så jeg vil heller satse på "vanlig" rosa, som ser lekkert ut sammen med sort. Jeg tror også vi vil få se mer metallic til høsten. Sølvskimrende stoffer kan bli litt klamt om sommeren, men er desto kulere når kulda setter inn, for eksempel på julebord, sier Staarvik.

Pihl er enig og nevner neon, gull, bleke pastellfarger og paljetter, og tror samtidig vi kommer til å se mye av de typiske høstfargene;

- Sort, hvit, grå og brunt, tipser redaktøren.

Trendtips


Så hva mer kan du investere i for å bygge deg en basisgarderobe du kan bruke nå og som samtidig varer utover neste halvår?

Her er Staarviks og Pihls tips:
 • Den lille sorte kjolen
 • Et par lekre pumps
 • En jeans med god passform for akkurat din kropp
 • En sort blazer
 • En trenchcoat
 • En søt bluse i en farge du føler deg flott i
 • Legg penger i en ordentlig fin veske. Det kan løfte et helt vanlig hverdagsantrekk.
 • En klassisk trenchcoat slå aldri feil, en perfekt skinnjakke er heller ikke dumt. Den kan brukes både til hverdags og fest.
 • Sorte stiletter og et par freshe sorte høye støvletter funker til absolutt alt.Og da mener jeg så høye som overhodet mulig.
 • Unn deg noen lekre smykker eller klokker. Man føler seg ekstra fin dersom man har lagt litt penger i noen ordentlige gull- eller sølvsmykker.
 • Pihl synes at norske kvinner er kjempeflinke til å kle seg og særlig de litt yngre;

  - Jeg føler meg ofte skikkelig shabby når fjortisjenter går forbi meg på gata. De følger med altså! De kuleste er de som kler seg etter sin egen alder. Når du er ung kan du leke deg mye mer med alle slags trender enn det jeg føler at jeg kan tillate meg, sier hun.

  De to moteekspertene har også et par råd på veien;

  - Man bør være mer opptatt av hva som passer til ens egen smak og kroppsform enn å løpe ut å kjøpe de siste trendene uten å tenke seg om. Ingen snitt, farger og lengder passer til alle, for vi er alle forskjellige, sier Staarvik.

  - Og den beste accessorien av alt; SMIL, tipser Pihl.
Trend3 Nelly-300x200.com-299-kr

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning