Tør du klippe deg?

Trenger du en oppfriskning av frisyren? Frisør Camilla Eldegard fra Adam og Eva mener du burde ta sjansen på å prøve noe helt nytt.

Publisert Oppdatert
Føler du at du har behov for å gjøre noe nytt og spennende med utseendet ditt, kan en såkalt "disconnection-klipp" være løsningen!

Tre frisyrer i en

Det forteller frisør ved Adam & Eva, Camilla Eldegard til Kvinneguiden.

- En disconnection-klipp handler om å klippe håret opp, for eksempel litt kortere på ene siden og lengre på toppen. Med denne klippen kan du variere looken din, gjerne ved å bytte side på skillen, tipser frisøren.

Det var i forrige uke da hårgiganten Matrix inviterte til lansering at frisøren demonstrerte og forklarte hvordan man kan variere frisyrer og hvordan man kan fornye seg selv;

- Få frisøren til å klippe lokkene i etasjer istedet for en hel lengde. Dette kan passe til alle, og frisøren ser på mer enn bare ansiktsform når man skal finne ut hvilken frisyren kunden vil kle. Selve helheten er det som avgjør, gå derfor til en frisør med et godt rykte før du slipper noen løs på håret ditt, råder Eldegard.

Popstjernen Rihanna har lenge gått foran som et moteeksempel på hårfronten og er kjent for sin karakteristiske og freshe korte klipp med lang lugg. For et par måneder siden dukket det også opp privatbilder av sangeren Cassie som hadde barbert av seg det lange håret bare på ene siden. Kanskje litt for vågalt for mange, men det finnes mer forsiktige alternativer:

- Det finnes mange klipper som man kan variere frisyren mye med, gå fra det helt ekstreme hvor man viser frem den korte klippen på ene siden, til den mer straighte stilen hvor du skjuler de korte hårene med lengre hår, sier Eldegard og viser frem tre forskjellige frisyrer på modellen hun fikser.

- Gjør noe du aldri har gjort

Har du langt hår og er lei av en kjedelig look, mener Eldegard at du kan begynne med å be om en konsultasjonstime hvor du prater med frisøren om hva som kan passe deg.

- For langt hår kan løsningen være å klippe det mer opp bak, og gjøre det litt kortere foran. Bred lugg kommer for eksempel for fullt til høsten. Man kan også klippe langt hår mye kortere bak og la det være lengre foran, som en lang bob, sier hun.

Eldegard synes at norske kvinner er blitt flinkere til å skille seg ut med frisyrer, og mener flere og flere tør å gjøre noe helt nytt, men hun har allikevel en oppfordring til deg som føler du sitter fast i år 1999;

-Gjør en forandring du aldri har gjort før, går du for en individuell stil, kommer du langt! Og det vokser jo ut igjen.. l320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning