Smink øynene sexy!

Kvinneguidens makeupartist har lure tips på lager. Slik gjør du det!

Publisert Oppdatert
Hvert år er det nye farger som dominerer makeuptrendene, her får du tipsene du trenger for å henge med!

Jobb eller fest

Blikket er gjerne det som vektlegges mest når vi sminker oss, og et ellers naturlig ansikt kan få seg et skikkelig løft med en god øyenskygge og et par lag maskara. Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth mener at selv om moten endrer seg, bør du gå for farger du liker og vet du kler.

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

- Men om du vil følge øyenskyggemoten i år, går vårens farger både mot klare, sterke farger og mot det helt naturlige og pastellfarger, forteller Mette.

Hun mener at du bør vurdere hvilken anledning du skal bruke sminke til.

- Skal du på jobb eller vil være litt casual, kan du bruke duse ferskentoner eller andre myke pasteller. Da får du en naturlig look, sier Mette.

I mer festlige lag kan du godt kjøre på med mer fargesterke farger;

- Gjerne kun legge fargen på øyenlokket for en mer "edgy" look. Her kan farger som turkis, rosa, gul og grønn i ulike varianter, være stilige, tipser makeupartisten.

Lek deg med kajal

Makeupeksperten mener også at kajal er et godt alternativ dersom du ønsker en ekstra sexy look. Samtidig kan du duse ut streken, slik at stilen også fungerer til hverdags.

- Om du kjøper noen som er litt mykere, så kan man både påføre kajal som en eyeliner og også bruke den som øyenskygge, tipser Mette.

Om kjalen er veldig myk, kan du fiksere den med en pudderskygge for at den ikke skal smitte av og for at den skal holde lenger, forklarer Mette.

Husk også på at en kajal i for eksempel brunt eller grønt vil gi et mykere inntrykk enn den kjente sorte.

- Ett tips er å gå til innkjøp av ulike farger du synes kler deg. Lek deg og prøv ut hva som kan passe dine øyne, sier Mette.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning