Smink deg tilbake i tid

Nå skal du gå for retrodrama. Si velkommen til stort hår og knæsje øyeskygger!

Publisert Oppdatert
Både 80-og 90-tallet er det hotteste av det hotte for øyeblikket - iallefall på hår-og sminkefronten!

Dette er in!Nå kan du nemlig mikse gamle tidsepoker og nye plagg i skjønn forening. På 80-og 90-tallet ble også både 50-og 60-tallet priset via stort hår og kraftig sminke, og i år er det på tide å gjøre det igjen.

Stort hår

Både Dior og D&G har stylet sine catwalkmodeller med enorme hårpryder alà Priscilla Presleys 60-talls look.

Hårball

Orker du ikke styre med så mye volum, kan du pryde toppen din med en enkel hårball! La deg inspirere av Audrey Hepburn og hennes franske tvist. Alt du trenger å gjøre er å samle håret bak før du vrir halen rundt og fester den med fliseklemmer eller en stor hårnål. Den trenger ikke være altfor glatt og perfekt, løst og "flokete" er kult det også og er en moderne vri fra den "ryddige" klassikeren.

Svart sminke

Det har lenge vært hot med sotede øyne, men i år er den gotisk-inspirerte makeupen mer sexy enn på lenge. Kanskje det ikke funker like bra på jobben på dagtid som på byen om kvelden, men prøv deg frem med svart øyenskygge og kraftig maskara, eller en real 60-talls kajalstrek på øyelokket. Om du våger, finner du også svart leppestift i butikkene!

Rødvinsfarget leppestift

Rød leppestift er klassisk, men den vinfargede varianten vender for alvor tilbake denne sesongen. Både Chloè og Donna Karan har brukt klassisk og vinrød leppestift på sine modeller. Mørke leppefarger kan passe de fleste, men vær obs på at fargen på tennene fremheves enten de er gule eller hvite, og at smale lepper ser enda smalere ut.

Skogsfargede negler

Høsten introduserer alltid litt mørkere trender, i fjor var det hot med svarte og røde negler og i år er intet unntak skal vi tro moteløvene. Vi observerer både Paris Hilton, Jessica Simpson, Beyoncè og Christina Aguilera med mørke neglefarger. Den absolutte motefargen på neglene nå, er definitivt den dype, røde med et hint av lilla i. La deg inspirerer av for eksempel Hollywood-glamouren på 40-tallet, og du kan også prøve deg frem med skogsgrønn eller gull!

Gul øyenskygge

I år kan vi observere catwalkmodeller med knallgule øyelokk eller skygger i sennepsgule farger. Du kan bruke den gule skyggen sammen med knallrød leppestift og looken passer gjerne bra til ellers ensfargede klær. Påfør skyggen med fingertuppen og legg ekstra farge i de ytre hjørnene, dus forsiktig ut for en glamourøs look!

Retro320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning