Smink deg naturlig

Du kan sminke deg til en matt og fin fløyelshud, det handler bare om å gjøre det riktig.

Publisert Oppdatert
Det er lett å gå i "feil farge på foundation"-fella, spesielt når man sminker seg i baderomslyset som gjerne har mye varmere toner enn dagslyset.

Dette er den vanligste glippen vi kvinner gjør, mener makeupartist Ida Berge;

- For mye og feil farge på foundation er det vanligste, for å unngå dette bør du teste foundationfargen i godt lys, og da helst på kragebenet, sier hun og tipser videre:

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggene- Påfør litt om gangen av både mineralfoundation og flytende foundation. Jobb i sirkler i lokket med kosten til mineralpudderet. Prøv å få det godt utover. Med en flytende foundation kan du bruke en flat foundationkost til påføring. Ikke bruk rundt øynene, her er det bedre å bruke concealer.

Før du legger foundation, er det viktig å forberede huden best mulig.

- Basen holder seg best når huden er godt renset og smurt med en god fuktighetskrem. Så finnes det også mange forskjellige primere til å ha under sminken for at den skal sitte bedre, sier Berge.

For å feste sminken på huden skikkelig og samtidig matte ned, kan du avslutte med et mattende pudder. Det kan gjerne være helt uten farge, et transparentpudder, dersom du føler at du har nok farge i ansiktet.

- Løspudder blir fort litt sølete, så jeg prøtver å a på pudder på kosten, så børster jeg overflødig pudder i hånda, deretter kan jeg bruke fra hånda hvis jeg trenger mer, tipser Berge. Foundation220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning