Slik oppbevarer du sminken

Har kremen din det egentlig bra på badet, og skal parfymen stå i kjøleskapet? Her er svarene!

Publisert Oppdatert

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

De fleste av oss som har sminke, vet at holdbarhetstiden stort sett er på ett år. Men hvordan du oppbevarer skjønnhetsproduktene dine kan også bidra til å forkorte eller forlenge holbarheten på de.

 

Kvinneguidens egen makeup-ekspert gir deg sine tips:

 

Sminke

 

- De fleste av oss oppbevarer nok sminken vi har på badet. Det meste av makeup klarer å holde seg helt fint slik, sier Langseth.

 

Hun forteller at leppestifter og kremskygger kan få en bløtere konsistens om de legges på for eksempel varmekabler eller om badet er for varmt. Dette kan forkorte levetiden noe. I følge Kunnskapsbasen.com kan holdbarheten på leppestift vare i hele to år hvis du oppbevarer den i kjøleskapet.

 

Det meste av sminke kan oppbevares nesten hvor som helst, sier sminkeeksperten. I tillegg til at sminken kan bli mykere ved varm oppbevaring, vil den også bli hardere hvis du oppbevarer den kaldt.

 

I følge Langseth er det ingen forskjell på hvordan du bør oppbevare mineralsminke og vanlig sminke.

 

Her er noen flere tips fra Kunnskapsbasen:

 

Kremer

 

Har du kremer, bør ikke disse stå hvor som helst. I følge Kunnskapsbasen bør du oppbevare kremene dine mørkt og kjølig. Kjøleskapet er med andre ord et egnet sted.

 

Parfyme

 

Parfyme bør oppbevares i kjøleskapet. Dette er fordi kald parfyme greier å holde på duften lengre enn romtemperert eller varm parfyme.

 

Neglelakk

 

Neglelakk har også best av å stå i kjøleskapet. Den kan imidlertid bli litt tykkere av den kalde temperaturen. Skulle dette skje med neglelakken din, kan du tynne den litt ut med neglelakkfjerner.

 

(Kilde: Kunnskapsbasen)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning