Slik får du kysselepper

Vinteren er tøff for leppene, her er pleietipsene.

Publisert Oppdatert
Det kalde været tørker ut leppene dine. Marianne Hverven fra Oslo Hudpleieklinikk sier at leppene ikke har egen smøreevne, slik som resten av kroppen har.

- Kulden og innevarmen tørker ut leppehuden slik at du blir mer utsatt for munnsår og sprekker. For å forebygge bør du rense leppene hver morgen og kveld før du påfører en krem eller salve spesielt tilpasset leppene. Bruk gjerne litt ekstra om kvelden, forteller hun.

Tørker ut leppene

Det er lurt å velge produkter som kun inneholder plantestoffer og gode antioksidanter. Produkter som er basert på mineraloljer lindrer i øyeblikket, men over tid er de uttørkende. Prøv å hold deg unna leppepomader med parafiner.

Les også: Få sexy kysselepper

Les også: Smink huden fresh

Les også: Dette gir et nydelig blikk- Ved bruk av parafiner harskner fettet og tørker ut leppene fortere. Det er da folk ofte føler seg avhengige av leppepomaden de bruker, forklarer hun.

Hvis du er villig til å gå til noe mer ekstreme metoder kan Restylane være et alternativ. De fleste forbinder Restylane med noe som fyller leppene slik at de ser større og fyldigere ut, men det inneholder faktisk fuktighet også.

- Det er kanskje ikke mange som er klar over dette, men Restylane inneholder Hyaluronsyre, som tiltrekker seg fuktighet og øker kroppens naturlige produksjon av Hyaluronsyre i leppene. Dette gir fuktige lepper, sier hun.

Vitas råd

Tina Berg fra Vita forteller at når du kjenner at leppene dine holder på å bli tørre, er det en ting du absolutt ikke bør gjøre.

- Du må for all del ikke fukte leppene med spytt når dette skjer, det gjør at leppene bare blir enda mer såre.

Det er ofte tørt inneklima i tillegg til det kalde været. Hennes tips er at du alltid må ha en fuktighetsgivende leppepomade i umiddelbar nærhet, som du bruker ved behov og for å forebygge.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning