- Skjønnhet gjør verden bedre

Trenger du å fikse på fasaden? Hårstylist Birger Løkeng er ikke i tvil - det finnes håp for alle.

Publisert Oppdatert
Noe så eksentrisk som kinnskjegg på damer er med på å danne trendbildet for neste års motefrisyrer.

Asiatisk pryd

Kjendisstylisten ivrer på scenen mens han jobber raskt med sylskarp saks og tørrspray under Shu Uemura Art of Hairs hårshow på L'oréal Akademiet i Oslo.

Han klipper en punket sveis mens han styler med hårgigantens siste produktkolleksjon KyoTokyo, inspirert av moderne og tradisjonelle elementer fra Japan;

- Frisyrene er skarpe med rette linjer samt lette og rocka. I tillegg er den klassiske geishalooken like aktuell i dag som i gamledager. Kinnskjegg for damer er bare et uttrykk, men kort hår er hot nå, harde linjer og asymmetri er ment som inspirasjon i trendbildet. Det passer ikke for alle, frisyrer må tilpasses kvinner i alle aldre og fasonger, forteller Løkeng mens han kutter modellens speilblanke hår ned til minste detalje; kort, rett, strengt og med asiatisk attityd.

Les også: Få looken

Les også: Fresh på toppen

Les også: Hårextension er UTBirger Løkeng som har vært hårstylist i 22 år, jobber i dag som frisør på Adam og Eva. I tillegg til å lære frisørspirer sine kunster på hårshow, har han også vært med på å utvikle KyoTokyo-kolleksjonen sammen med noen av verdens beste frisører.

Ved siden av japansk stil, elsker Løkeng 80-talls elektronika og lar seg inspirere av dette når han for eksempel skaper en frekk bobfrisyre med rettetang, volumjern, holdspray og føner. Han legger ikke skjul på at også vestlige ikoner som Lady Gaga har stor betydning for hans yrke;

- Jeg elsker det hun gjør, konseptet rundt henne, det er kunst på et høyt nivå som overgår det meste. Hun er en kunstner som kommer med flere kommentarer til samfunnet vi lever i gjennom det hun gjør, sier han.

- Håp for alle

Glatt og sunt hår er for mange en drøm, for realiteten er at ikke alle kan få et feilfritt hår.

- Det ligger nok i genene, men det er mulig å få et hår til å se sunt og blankt ut. Da må du gå til en frisør som kan yrket sitt, sier stylisten.

Om du virkelig har ødelagt håret med striping, farging, tupering og varmeverktøy, skulle man tro at man blir nødt til å klippe det rett av for så å la det vokse ut igjen. Løkeng mener derimot at det er mulig å redde håret med riktig behandling.

- Keratinbehandling er nytt, noen salonger har det i dag. Jo mer herpa håret er, jo tydeligere resultat får man. En klassisk keratinbehandling varer i seks til tolv måneder, det er faktisk en revolusjon, ivrer Løkeng.

- Håret ser superglatt og blankt ut, denne typen behandling har tatt helt av og gjør at det finnes håp for alle, sier han.

Men, det er dumt å bruke mye penger på spesialbehandling dersom man ikke tar vare på håret og forebygger skader. Løkeng tipser:
  • Dropp for mye varmeverktøy hver dag.
  • Unngå mye bleking og farging. Det beste er å gå til en profesjonell frisør som kan faget sitt og behandler håret skånsomt.
  • Bruk minimalt med produkter, og de produktene du bruker skal gi en følelse av velvære.
  • Ikke "overpreppe" håret med alt mulig. "Less is more".
  • Vær forsiktig med hårmanken. Ikke glem at verdens vakreste kvinner har mye penger til å bruke på sin egen skjønnhet.
  • Finn din stil

    Kjendisstylisten synes at norske kvinner hevder seg blant verdenstoppen når det gjelder trend.


- Norske kvinner er blitt veldig flinke til å eksperimentere med eget hår og uttrykk. Det ser man ikke bare i Oslo, men også i utkantstrøk. Man trenger ikke lenger reise til Manhattan eller Paris for å oppleve dette, det oppstår over alt, verden er blitt mindre på grunn av tilgangen til informasjon på nett. I tillegg står Janteloven heldigvis for fall, slik at man tør å prøve mer, sier han.

Hvis du vil finne din egen stil, mener Løkeng at det er smart å spørre om hjelp.

- Du kan starte med å gå til en frisør som vet hva hun/han gjør, det er lurt å starte fornyingen på toppen og nedover. Eksperimentere og ha det gøy. Kanskje du kan begynne å trene regelmessig hvis du vil ned i vekt, ett sted må man starte. Det handler om å ta kontroll over sitt eget liv, sier stylisten.

Han mener at et fokus på utseendet absolutt ikke er overfladisk.

- Min mor, som er en høyt utdannet akademiker, sier alltid at når man trenger en fornying i livet, så begynner man ytterst, da følger nemlig resten med. Vi er født med masse sanser og måten vi ser ut på, reflekterer ofte hvordan vi føler oss og har det.

- Dermed er det er ingen tvil om at skjønnhet kan gjøre verden til et bedre sted, sier han. birger220- birger220 birger220---

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning