- Skill deg ut fra mengden!

- Norske kvinner kler seg lite elegant, mener mennene bak motebloggen The Streethearts. Her får du deres tips!

Publisert Oppdatert
Blant de beste hjelpemidlene for moteinspirasjon i dag er blogger som skriver om og tar bilder av folk i gaten. The Streethearts er en av Oslos ferskeste moteblogger, og gutta bak vet hva de ønsker å se på norske kvinner.

Detaljert fokus

Fotografene Andreas Schjønhaug og Eirik Slyngstad startet The Streethearts fordi de syntes det manglet en gatemoteblogg med fokus gode bilder som fremhevet vesentlige detaljer i antrekkene, og som dekket Oslo.

- Det er viktig å fremheve det vi synes er vesentlig for antrekkene, forteller Slyngstad til Kvinneguiden.

- Siden vi begge er fotografer, er det naturlig å legge vekt på å få presentable bilder. Mange lignende blogger poster bare et bilde per antrekk, mens vi vanligvis poster flere bilder per antrekk, sier Slyngstad.

Fotografene mener at bloggen er en inspirasjonskilde for mennesker som er opptatt av mote. De ønsker å stimulere lesere til å bli mer bevisste på hvordan de setter sammen klærne sine. I hovedsak tar de bilder av mennesker de finner i Oslos gater og leter etter folk som har en tanke bak hva de har på seg, og de som har en personlig vri på antrekket.

- Selv om Oslo ikke akkurat er et mekka når det gjelder gatemote, finnes det likevel et flust av interessante tolkninger av motebildet. Disse er vi ute etter å videreformidle, og på den måten fungere som inspirasjon for leserne våre.

Dropp dunjakken..

Bloggerne synes det er spennende å følge med på de som gjør det bra innen norsk mote, men er skuffet over at flere ikke kler seg mer spennende:

- Som alle andre byer består Oslo av mange ulike folkegrupper, som har ulike måter å kle seg på. Når man tilbringer mye tid i Oslos gater og observerer hvordan folket kler seg, sitter man igjen med et helhetsinntrykk av at folk kler seg komfortabelt og sverger til kjedebutikkene. Dette gjør at det blir desto enklere skille seg ut, og da skal det nesten ikke mer til enn et par skulderputer på jentene, mener Slyngstad.

For både han og bloggkollega Schjønhaug skulle gjerne sett mer eleganse hos norske kvinner.

- Fellestrekkene vi ser er at norske kvinner kler seg feminint, dog lite elegant. Kombinasjonen av dunjakker, tights og Louis Vuitton-kopier er ikke på toppen av ønskelisten vår. Nå som våren har kommet for fullt, kommer flere og flere ut av dunjakkene sine, og vi er spente på å se hvordan norske kvinner tolker sommermoten, sier Slyngstad.

Finn din stil

Hva mener dere er det viktigste å tenke på når man skal 'finne sin egen stil'?

- Vi mener at det er langt mye viktigere å kle seg i klær man selv liker enn å slavisk følge med på hva som er 'in'. Man må finne kombinasjoner man selv føler seg vel i, og kle seg etter den kroppen man har. Et godt tips kan være å la seg inspirere av gatemotebloggene rundtom, det skal godt gjøres om man ikke finner noen man liker, sier bloggerne.

Slyngstad eksemplifiserer med å vise stilen til denne jenta, og kommenterer;

- Denne jenta har virkelig funnet sin egen stil som hun gjennomfører. På mystisk vis fungerer dette veldig bra. Hun kombinerer ulike teksturer og materialer på en fin måte, og selve kombinasjonen gjør at hun skiller seg ut fra mengden. ts320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning