Se yngre ut kjapt!

Nei, du trenger ikke ta ansiktsløft. Her er de enkle triksene!

Publisert Oppdatert
Vi vil vel alle se unge og friske ut, men vi vil helst ikke ta så voldsomt dramatiske steg på veien for å holde oss slik. Heldigvis finnes det råd!

Å friske opp looken din kan gå ganske så raskt og enkelt. Først og fremst kan du bare kvitte deg med alt i skapet ditt som ikke får deg til å føle deg så bra som du ønsker. Sett i gang og prøv på klærne, alt som er for stort, for lite, flekkete, revnet, misfarget eller bare "feil", bør du kvitte deg med. Kast det som er ødelagt, og gi resten videre til Frelsesarmeen eller venninner.

Her får du noen enkle tips!

Kortere og smalere skjørt

At ikke alle kler miniskjørt er noe alle vet. At det for mange ofte heller ikke er flatterende med skjørt som er helt side er kanskje en bedre skjult hemmelighet, men det finnes en lengde som ser flatterende ut på de fleste; de som går til knærne. Ta med deg skjørtene dine til skredder og få dem lagt opp til riktig lengde. Har du kraftige legger bør skjørtet avsluttes rett under kneet, der benet er smalest. Har du smale ben kan du gjerne gjøre skjørtet hakket kortere. Mens du er hos skredderen, kan du jo også få sydd skjørtet slik at det passer din kroppsform bedre? Hva med et rett blyanskjørt? Det får det til å se yngre og mer sexy ut, særlig sammen med et par høye hæler!

Brune ben

Lite får deg til å se mer gammel ut enn et par med formløse, lange bukser. Det er flott å vise litt hud og mange har ben de kan være stolte av! Før du viser de frem, skal du imidlertid tenke på å barbere leggene, legge en god fuktighetskrem over og avslutte med litt falsk brunfarge. Ta det på etter en dusj, og fargen vil begynne å komme etter en times tid. Brune ben ser slankere ut, mer sexy og yngre ut!

Male neglene dine

Neglelakk har vært hot i noen år nå, både på fingre og tær. Du har virkelig lov å eksperimentere her, mal gjerne neglene i en frisk og sterk farge. Til høsten kommer også de dypere tonene tilbake, som burgunderrød og til og med brun.

Løst hår

Mange gror fast i en hårfrisyre som var både flatterende og trendy for noen år siden, men kanskje er det noe annet som vil være finere nå? Om du alltid har hatt kort hår, kan du la det vokse litt ut igjen! Om du alltid går med håret rett ned, se hva som skjer om du krøller det litt eller bare lar det tørke naturlig slik at du får naturlig fall. Om håret ditt er tørt og livløst, kjøp en god olje hos frisøren og spør om råd.

Lekre vipper

Lange, fyldige og vakre vipper gjør deg ung! Når vi eldes, vil vippene bli tynnere. Så godt som alle stjernene i Hollywood bruker falske vipper. Du trenger ikke å bruke falske vipper hele tiden, men du kan feste noen punktvipper helt ytterst på øyekanten til spesielle anledninger. Øvelse gjør mester, og finest blir det hvis du bruker mørkt lim og pinsett!

Farget fuktighetskrem

Dess eldre du blir, dess mindre foundation bør du bruke. En tung foundation kan se ujevn ut på hud med rynker og liner, og gjør deg eldre. Huden bør alltid være klar og kvisefri, særlig når vi eldes. Om du har fin hud og du ønsker en mer naturlig glød i ansiktet, kan du bruke fuktighetskrem med litt farge i.

Bytt fra mørk til lys leppestift

Tynne lepper som er dekket med mørk leppestift er aldri flatterende. I tillegg får det deg til å se eldre ut. Har du alltid sverget til samme mørke leppestiftfarge, er det virkelig på tide å bytte den ut til en mye lysere farge. Prøv deg frem i nude-skyggene, gjerne en lyserosa variant.

Lyse bukser

Jeans som passer perfekt er flatterende for alle aldersgrupper. Ikke gi deg, løp rundt i butikker til du finner den perfekte jeansen til deg selv. Spør eventuelt om hjelp i en butikk med godt utvalg, de ansatte har ofte god peiling, og de har mulighet til å gjøre små justeringer slik at buksen blir helt perfekt.

Høye hæler

Du trenger ikke gi opp høye hæler fullstendig, bare bruk dem når du absolutt må! Som på fester, til en middag, ute til en fin lunsj eller i et bryllup. Du trenger ikke bruke de skyhøye variantene, bare du får litt ekstra høyde! Bena dine vil se lengre og sexy ut, uten at det blir ukomfortabelt.

Bruk store solbriller

Det har vært en mote de siste årene, men store solbriller får deg til å se glamorøs og kul ut, ikke bare om sommeren! Bruk de gjerne i høst- og vintersolen. Da trenger du ikke bruke øyensminke hele tiden, og de beskytter det delikate området rundt øynene dine mot solen.

Kilde: How Not to Look Old av Charla Krupp,2009 Skjrt320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning