Se ung ut lengst mulig!

Slik forsinker du aldringsprosessen i huden.

Publisert Oppdatert
Ja, vi skal alle bli gamle og ja, det er klart at alternativet er mange ganger verre! Likevel vil de fleste av oss gjøre det vi kan for å forsinke aldringsprosessen lengst mulig. Og det finnes faktisk gode råd!

Vær + vind = hudaldring
 • Solen
 • Å utsette huden for mye sol er den absolutt tydeligste årsaken til at huden eldes. Faren for pigmentflekker, dypere linjer og rynker, tørr hud og flassing er stor når du er ute i solen. Slikker du til deg alt som er av sol over lengre tid, vil du merke at huden mister sin elastitet og blir tynnere.

  Bruk solkrem og hold deg unna solen når den er sterkest. Vi i norden er særlig utsatte da mange av oss har lys og ømfintlig hud og samtidig elsker å være ute når vi først opplever sol! Bruk alltid minst solfaktor 15 i ansiktet både sommer og vinter.
 • Miljø og klima
 • Det er herlig å være ute i frisk luft, og det er uten tvil sunt for kropp, sjel og sinn! Men det kan være brutalt for den sarte ansiktshuden, derfor skal du være nøye med å forebygge mot for tidlig aldring.

  Eksos og forurensning påvirker huden, og du bør derfor være nøye med rens morgen og kveld. Både fjelluft, skiftende kaldt vær og vind herjer med ansiktshuden, også dette tørker ut huden. Etter rensen er det derfor viktig å bruke en fuktighetskrem tilpasset din hudtype.

  Bruk gjerne serum mot miljøskader og ha med deg en fuktighetsspray som du kan spraye på med jevne mellomrom.
 • Røyking og alkohol
 • Røyking er gift for huden din, og du bør derfor unngå dette fullstendig. Alkohol tørker ut huden, men et vinglass om dagen sies å være sunt. Alt med måte!

  Tenk forebygging

  Som nevnt er det alfa/omega å bruke solfaktor, i dag finner du mange gode ansiktskremer som inneholder solbeskyttelse. Bruk gjerne en hatt når solen står på som verst, det beste er å holde seg borte fra solen fra klokken 10 til 16.

  Det er også viktig å bruke gode hudprodukter. Det er viktig at produktene passer din hudtype, hvis ikke kan dette skape enda mer problemer for deg. Få en hudanalyse og tilpass produkter deretter.

  Man skal heller ikke glemme kostholdet. Sunn og variert mat sammen med masse vann, er det beste. En usunn diett påvirker huden din på mange måter for eksempel kan du få urenheter, utslett, tørrhet og dårlig elastitet. Sats på frukt og grønt, fullkorn og sunt fett som omega-3, det finner du i fisk, oljer og nøtter for eksempel. Sukkerrik mat og usunt fett bør du styre unna. Får du ikke i deg nok væske, vil dette påvirke hudvevet og sørge for at huden utvikler tørre linjer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning