Riktig hudpleie for DEG

Det kan være vanskelig å finne riktige produkter, men vår hudpleieekspert vet hvor du kan starte!

Publisert Oppdatert
Om man har problemhud av et eller annet slag, kan det av og til virke totalt umulig å finne riktige produkter for akkurat sin egen hud. Mange tester ut mange dyre produkter uten at huden bedrer seg.

Tenk over dette

Hilde Christina på Kvinneguiden!


Vår faste hudekspert er utdannet ved Hudpleie- akademiet i Oslo. Hudpleie og makeup er hennes store lidenskap, og liker å formidle kunnskap videre til de som er interesserte.


Hudpleie og makeup

Hilde Christina driver i dag den største bloggen om hudpleie og makeup i Norge.

Kvinneguidens hudekspert, Hilde Christina Skaar, er veldig klar over problemet og har derfor laget en startliste på bloggen sin for kvinner som leter.

På bloggen forklarer hun blant annet hvorfor det er viktig å følge en fast hudpleierutine. Hun mener du bør tenke over følgende:
 • Hva er et bra hudpleieprodukt?
 • Er all hudpleie god hudpleie? Hvis ikke, hvorfor ikke?
 • Hvordan velge rett i jungelen av merker og produkter?
 • Her får du hennes tips.

  Riktige produkter

  - Det er viktig å vite at ingredienssammensetningen i et produkt, avgjør om det er bra eller ikke. Et produkt kan inneholde tre fantastiske ingredienser, men om det er proppet med annet som er negativt for huden vår, vil de gode ingrediensene miste effekten. Å sjekke ingredienslisten på produkter er derfor en god idé, men ofte er sammensetningen så komplisert at vanlige folk ikke er i stand til å se om et produkt vil gi oss kviseutbrudd, en allergisk reaksjon eller annet, skriver Hilde Christina.

  For en oversikt over de vanligste ingrediensene i makeup- og hudpleieprodukter, kan du se hudpleierens tips her.

  Hudpleieren mener den mest kjente synderen er mineralolje, som finnes i mange hudpleieprodukter der ute, spesielt i lavprisprodukter.

  - Denne ingrediensen kan beskytte huden din mot kulde, men tetter porer og er derfor ikke gunstig å bruke i produkter som skal ligge på huden vår, spesielt ikke for oss som har lett for å få urenheter ved feil produktbruk, mener hun.

  Hun forteller at et bra hudpleieprodukt gjør noe for huden vår, det skal tilføre fukt, gi glød, virke oppstrammende, hjelpe mot akne og andre problemer som huden måtte ha.

  - Et bra hudpleieprodukt er et produkt som inneholder gode ingredienser for huden vår og som faktisk gjør noe for huden vår.

Les mer på hudekspertens blogg Hildechristina.com.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning