Ren sminke

Visste du at du bør bytte maskara hver tredje måned?

Publisert Oppdatert
Sminke som du har hatt i evigheter kan gjøre mer skade enn nytte. Sminkeveska kan være rene bakteriebomben, derfor - tøm veska og ta en grundig gjennomgang av hva du skal kaste og hva du kan beholde!

Makeupartistene Cortney Kopesky og Lindsey Gladstone gir deg råd;

Flytende foundation og concealer

Om en væskebasert foundation eller concealer har begynt å skille seg i beholderne, er det på tide å kaste dem i søpla. Og uansett om de ser greie ut bør du kaste produktene etter ett år.

Rouge og øyenskygge

Når det gjelder øyenskygge og rouge kan du bruke øynene og luktesansen til å bedømme når du skal kaste de i søpla. Makeupartistene mener at du godt kan beholde dine favoritter i opptil to år. Om du begynner å se en fargeendring uansett hvor lenge du har hatt sminken, kvitt deg med det. Puddeskygger holder også lenger enn kremskygger.

Maskara

Maskaraens har den korteste levetiden av all sminke. Hver gang du putter børsten nedi beholderen, legger du til rette for en skikkelig bakterieflora. Uansett hvor mye du elsker fargen eller formen bør du faktisk erstatte maskaraen hver tredje måned!

Leppestift

Selv om leppestift kan vare i ett til to år, skal du være forsiktig dersom den utvikler en lukt som er annerledes enn den opprinnelige lukten. Et godt tips for å forlenge leppestiftens holdbarhet er å oppbevare den i kjøleskapet.

Leppe - og eyeliner

Forskjellige linere er viktige ingredienser i sminkeveska. De varer rundt tre år. Men husk på å spisse de regelmessig for å holde tuppene så rene som mulig før du påfører farge rundt lepper og øyne.

Koster og børster

Husk på at det ikke hjelper å bytte ut sminken dersom du bruker det samme utstyret år etter år, uten å vaske det. Vask koster og børster regelmessig med spesialprodukter eller sjampo, og la lufttørke.

Kilde: Ivillage.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning