Ødelagte bryn?

Slik fikser du dem.

Ødelagte bryn?
Ødelagte bryn?
Sist oppdatert
Overplukkede bryn er et velkjent for mange kvinner. Man skulle kanskje tro at den eneste måten man kan fikse dette problemet på er å la brynene vokse seg ut igjen. Men, om man har nappet brynene mye over flere år, kan dette ta lang tid. Og i verste fall vokser brynene aldri igjen ut slik man ønsker.

Da kreves det en god nødløsning.

Fiks dem selv

Og du kan fikse brynene uten at det ser ut som du har tegnet på deg kunstige bryn. Det beste er gjerne å gå til en brynsspesialist og få hjelp der, men dersom du ikke har mulighet til dette, er det flere ting du kan forsøke selv.

Les også: Neglefargen som passer deg

Les også: Sminken for DIN hud

Les også: Overbleker du håret?



Her får du noen tips:
  • Husk på tre ting: fyll i, fiksér og skap myke kanter.
  • Invester i en øyebrynsblyant som har tilnærmet samme farge som brynene dine.
  • Fyll hele øyebrynet, ikke bare de bare områdene. På denne måten vil du få en bedre helhet i looken din. Husk samtidig på å være lett på hånden slik at streken du lager ikke blir for hard.
  • Skal du fylle i de ekstra tynne områdene, for eksempel fra ytterste punkt og opp mot høyeste bue bør du bruke pennen mykt.
  • Avslutt med å duse ut fargen på brynene. Bruk en øyebrynskost til dusingen, eller en helt ren maskarabørste som du grer over brynet med
  • Synes du det er vanskelig å få brynene rette når du bruker penn, kan du bruke et øyebrynspudder eller til og med en øyenskygge med dus og fin farge. Påfør med kost og vær lett på hånden.
  • Du kan også få farget brynene dine permanent hos frisøren eller hos en brynekspert. Her kan du også få flere tips til hvordan du vedlikeholder brynene dine mens du venter på at de skal vokse ut igjen.
  • I prosessen er det smart å besøke eksperten hver sjette uke for å nappe eller klippe til formen slik at de gradvis blir finere.

Denne saken ble første gang publisert 17/08 2011, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også