Nødvendig fotpleie

Gjør føttene dine lekre og klare for åpne sko. Få tipsene fra fotterapeuten!

Publisert Oppdatert
Sandaler og sko med åpen tå er rålekkert i sommer! Men looken kan bli helt feil dersom føttene er fulle av blemmer, træler, løs hud og sår.

Unngå hard hud

Ikke nok med at føttene trenger en skikkelig service før sommermånedene, den åpne skomoten kan også være med på å gjøre ting enda verre, det mener fotterapeut ved Gressbane Fotklinikk, Anne Berge;

- Åpne sandaler gir ikke skikkelig støtte til føttene, det blir slingringsmonn og den fremste delen av foten glir fra side til side. Dette gjør at huden blir hard og herdet, sier Berge til Kvinneguiden.

For å unngå at huden blir hard, råder Berge deg til å ta fotbad èn gang i uken for å mykgjøre huden. La føttene tørke og bruk en hudfil på det harde området. Avslutt med en god, fet fotkrem og legg deg med noen tynne sokker for å bevare fuktigheten og unngå at sengetøyet blir klissete.

- Det er også lurt å klippe tåneglene dine hver sjette uke. Klipp de rett over og bruk en neglefil på kantene til å runde dem litt. Dersom du klipper neglene for langt ned, vil huden rundt hardne for å beskytte knoklene dine, sier fotterapeuten.

Vonde treningsføtter?

Trening og mye aktivitet kan gjøre at huden på føttene blir slitt. Hvis du får vondt fremme under tåballene av at du trener mye, finnes det ting du kan gjøre for å forebygge og pleie etterpå;

- Du får kjøpt silikonavlastning på mange apotek og hudpleiesalonger som fungerer som en slags smokk som du trer over tærne før du trener. Dette skal beskytte mot friksjon under trening. Det er også lurt å smøre inn føttene med en fet fotkrem før trening slik at du ikke får brann-eller slitasjeskader under føttene. Du bør smøre føttene etter trening også, sier Berge til Kvinneguiden.

Fotterapeuten mener det er viktig med faste fotbad, men advarer mot grønnsåpevann;

- Grønnsåpe har en søt base som mykner opp huden dersom den er veldig betent, men samtidig øker dette sjansen for sopp og bakterier under føttene. Bruk heller fotpleiebad og urtebad som du får kjøpt hos hudpleier, tipser fotterapeuten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning