Moderne 80-talls

Få tipsene til hvordan du kjører 80-tallsstilen av vår hårekspert!

Publisert Oppdatert
Om du lurer på hva slags hårsveis du bør satse på i høst, kan du hente inspirasjon fra 80-tallet.

Mørk med pannelugg

Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, forteller at det hotteste for øyeblikket er frisyrer som man kan gjøre mye forskjellig med.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (25) som jobber som frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens hårekspert.I tiden fremover vil du få flere gode hårtips fra den glade frisøren.

- Det er populært med klipper hvor man kan bruke diverse styligstriks for å få frisyren til å se annerledes ut. For eksempel å klippe opp et langt hår slik at man kan sette det opp bak og det vil se ut som en bob som skrås fremover. Dessuten må alle som ikke har pannelugg klippe det nå! Denne trenden varer nok gjennom hele vinteren også, tipser Sølvi.

Når det nå går mot høst forteller frisøren at de i salongen opplever at de fleste ikke vil være ultrablonde lenger.

- Det blir gjerne litt mørkere striper i eller en mørkere farge som passer på en kaldere årstid. Varme høstfarger er veldig populært, men vi er opptatt av at fargen skal stå i forhold til kundens hudfarge. Det som også er viktig nå i høst, er at håret skal skinne. Det skal være sunt og vakkert med mye glans i. Så invester i en god glansspray. Jeg anbefaler Tigis nye "Brunette godess" eller KMS sin shine spray, sier Sølvi.

Klipp til ansiktet

Selv om kort er hot for øyeblikket, er det kanskje ikke alle som kler å klippe av seg manken?

- Det kommer alltid an på hva kunden selv synes og ønsker. Har kunden et rundt ansikt, lager vi volum på toppen og ikke på sidene. Har kunden et langt ansikt lager vi volum på sidene slik at man får en illusjon av å ha et ovalformet ansikt, det er nemlig idealformen på kvinner. Herrene skal gjerne ha mer firkantet klipp. Så alle kan egentlig ha kort hår om man tar hensyn til ansiktsfasong. Og visste du at lave personer kan kle en kortere klipp bedre og virke lengre?

Om du har lyst å gjøre noe fullstendig annerledes med håret ditt, har Sølvi flere tips;

  • - Har du ikke lugg kan du klippe håret. Har du en umulig lugg grunnet krøller eller verver? Hør med frisøren din hva han eller hun kan ordne. Det finnes permanent utglatting som kan fungere kjempefint på krøllete hår. Hva med å glatte luggen og ha resten krøllet?
  • - Se på bilder av hva du kunne tenkt deg. Frisøren kan ta litt fra ett bildet og litt fra et annet, men husk, du vil ikke bli lik Jessica Alba selv om håret er klippet likt.
  • -Hør hva frisøren kan foreslå!

    Styling og pleie

    For å se hot og kul ut i høstmørket, er det nødvendig med riktige stylingprodukter.

    - Med mitt slitte hår må jeg bruke kur annenhver gang jeg vasker det. Mitt triks er å bytte på, slik at ikke håret mitt blir "mettet" med den ene.

kort320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning