Lag en tidløs garderobe

Spar penger på å skaffe deg tidløse klær som du kan bruke året rundt!

Lag en tidløs garderobe

Lag en tidløs garderobe

Publisert Oppdatert
De fleste kvinner elsker klær og kan shoppe i timesvis for å kjenne på tilfredstillelsen av å bære på flere og flere poser fylt opp av nye, vakre skatter. Det skal likevel mange skjeve prioriteringer til dersom man skal kunne ha råd til å shoppe like mye hver måned.

Dessuten må man ha plass i klesskapet! Har du tenkt over hvor mye tøy du har som du faktisk bare har brukt et par ganger og deretter glemt?

Det optimale, både for lommebok og miljø, er om du klarer å skape en tidløs garderobe hvor du alltid har noe du kan bruke både til hverdag og fest.

Trender kommer og går, og det er vanskelig å tenke langsiktig hvis du samtidig er opptatt av å følge trendene. Trikset er å plukke ut de elementene som har en mer tidløs faktor enn andre. Her er våre tips!

Paljettplagg

Du kan bruke paljetter på plagg året rundt om du ønsker, enten en hel jakke dekket med paljetter, en kveldskjole med paljettdetaljer, en cardigan med paljetter på skuldrene - hva som helst! Ja, det er super-in med paljetter nå, men faktum er også at dette kan bli en tidløs detalj i en hvilken som helst garderobe og vel verdt investeringen.

Blazeren
 • Shoppetips fra Ulrikke Lund
 • Dette må du ha i skapet
 • 30 under 300,-

 • Denne stilfulle jakken er helt perfekt til de fleste antrekk og er den perfekte måten å sprite opp stilen din på. Særlig kul er blazeren til alle former for bukser, i tillegg funker den bra til blyantskjørt. Om vinteren er det kaldt med bare en blazer, enten bør du ha en som er fòret, ellers er det lurt å kjøpe en blazer som er tynn og nett nok til å bruke under en vinterkåpe. Vil du ha en tidløs variant bør du styre unna boyfriend-stilen, velg heller en blazer i en nøytral farge som er flatterende på din kropp.

  Vide dressbukser

  En stilfull og enkel look får du med en klassisk, vid dressbukse som sitter lekkert over rumpe og lår. Sammen med en topp eller bluse og en innsvingt jakke som stopper med hoftene, ser den helt super ut. Som den "lille sorte" trenger alle kvinner en enkel dressbukse i klesskapet som kan brukes til alle anledninger.

  Strikket tøy

  Hver vinter kommer strikket tøy tilbake, og nå er det selvsagt superhot med de store, gode strikkegenserne og lange cardigans til å slenge over skuldrene. Men, dette er også et herlig tidsløst plagg. Tenk bare på en lun sommerkveld når du trenger noe over dine nakne armer, da er det godt med en strikket genser eller cardigan. Samme plagget du kan bruke under en tynn jakke om våren og videre gjennom høsten og vinteren.

  Skjørt

  Hvis du vil trekke inn litt mer femininitet i hverdagen din, skal du skaffe deg et par skjørt i nøytrale farger. Finn ut hvilken skjørtfasong som er mest flatterende på deg, og hold deg til dette. Du kan bruke skjørt både sommer og vinter, avhengig av hva du har under og hvilke sko du bruker til. Et praktisk a-formet skjørt passer både til boots og ballerinasko, men blyantskjørtet passer best til støvletter og pumps.

  Skinn

  Enten du ønsker deg ekte skinn eller skinnimitasjon; skinn er absolutt et tidløst materiale. Nå er det superhot med skinntights, kjoler, skjørt og bikerjakker, men vit at skinn er noe du alltid kan dra frem igjen! Det lureste er gjerne å investere i en bikerjakke, den koster litt i innkjøp, men blir bare finere med årene. Det viktigste er at du ikke bruker skinn fra topp til tå, men legger skinnplagget til som en rocka detalj i antrekket.

  Lang topp

  Enten du vil bruke leggings, jeggings eller sigarettbukser, trenger du alltids en lang topp som kan dekke rumpa. Det ser mest elegant ut, dessuten forlenger det overkroppen og får deg til å se slankere og mer langstrakt ut. I hverdagen har du stort sett alltid bruk for en lang topp, sommer som vinter.

  Ankelboots
 • Vakre hverdagskjoler
 • Lei av jeans? Her er buksemoten!
 • Dette vil han se deg i!

 • Nå er ankelboots brennhett, men dette er en trend som holder seg gjennom mange motesesonger. En klassisk look er ankelboots med jeansen nedi.

  Store smykker

  Et statement-tilbehør gjør alltid et antrekk mer eksklusivt, og accessories passer til alt! På denne måten kan du gi mer farge, glamour og glede til klærne dine, uansett sesong.

  Svarte pumps

  Alle bør ha et par sorte pumps i skapet. Pumps finnes i alle mulige varianter, vil du ha svarte pumps til hverdags passer det godt med den typen som har ekstra tykk hæl og som ikke høyere enn fem centimeter, så kan du eventuelt gå for høyere og tynnere hæler til fest.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning