Kle deg lekker

Riktig antrekk forvandler kroppsfasongen din!

Publisert Oppdatert
For å finne ut hvilken stil som passer din kropp og din personlighet best mulig, er det viktig å legge vekt på dine proporsjoner. Hemmeligheten er å finne riktig balanse fra byste til livet og fra skuldre til hoftene.

For å finne ut av dine proporsjoner skal du se etter om du har stor byste, mindre byste, fyldig rumpe eller større mageregion. Men dette handler ikke om å skjule det du ikke liker, heller fremheve dine beste sider. Her får du noen tips.

Stort brystparti

Den ideelle looken for brystpartiet ditt er en rund og fin form, derfor er det viktig å prøve på BH-er i butikken før du kjøper de. Få profesjonell hjelp i butikken slik at du finner riktig form og cupstørrelse.

Stylistene og forfatterne av boken "Dress Your Best", Clinton Kelly og Stacy London, anbefaler at du velger kortere ermer på toppene dine dersom du har store bryster. Velger du topper med lengre ermer, vil brystpartiet ditt se større ut.

Til store bryster er det fint med en topp som er markert rett under bysten og skjærer utover ved hoftepartiet. Se etter jakker med lommer på hoftene som trekker oppmerksomheten bort fra bysten og skaper en flatterende balanse på overkroppen.

Det ser flott ut med en klassisk svart topp med en litt lysere underdel som et beige skjørt eller lyse jeans. Dette skaper en fin kontrast, dessuten "forminsker" den svarte fargen bysten og det lyse fremhever underdelen din.

Lite brystparti

Om du ikke liker å bruke innlegg i BH-en skal du prøve en BH med innsydde puter som skal løfte opp puppene, gjøre de runde og struttende. Ønsker du å fremheve bysten og gjøre den større, kan du bruke topper og jakker med brystlommer eller pynt/rysjer over bysten.

Har du små bryster er det også fint med en topp som markerer partiet rett under bysten, og som er tettsittende rundt hoftene.

For større figur

Se etter jeans av god kvalitet, gjerne av et tykt og stabilt denimstoff. A-formede kjoler og skjørt som markerer livet, følger hoftene og skjærer ut mot knærne, lager en flatterende siluett for kroppen din.

For å balansere looken din og skape mer symmetri, skal toppen din være i en lysere farge og underdelen i mørke farger som svart, brunt eller mørk grått.

Eksperimenter litt med lengre topper for å gjøre overkroppen lengre og lage en slankere kontur.

For stor mage

Se etter vertikale striper på skjørt og bukser, det får bena til å se lengre ut og samtidig "slanker" du magen fordi det gir underkroppen din en nettere look.

Hvis du vil trekke oppmerksomheten bort fra magen din, kan du eksperimentere med en krage i halsen eller en brosje på brystet.

Velg litt løsere plagg på overkroppen, men du kan gjerne markere fasongen din ved å bruke et belte under bysten.

Bukser med vide ben ser flott ut fordi de skaper balanse og trekker oppmerksomheten bort fra magen.

Kilde: Ivillage.com Mote320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning