Kjendisenes stiltips

- Det er en livslang prosess å finne sin egen stil, sier Margaret Berger.

Publisert Oppdatert
- Jeg har alltid forsvart norske kvinners stil fordi de tør å bryte grenser og jeg gir de all ære for det, sier den svenske designeren og stylisten Kjell A. Nordström, alias Baron Von Bulldog.

Han mener at dette synes bedre i Norge i dag enn på lenge.

- Norske kvinner verdens vakreste

- Det er mye mer rom i mote enn å bare følge trendene. Det handler nok mer om å finne sin egen stil og identitet, sier Nordström da vi møter han under arrangementet Mote Med Mening som gikk av stabelen i Oslo forrige uke til inntekt for Barn av rusmisbrukere.

Les også: Falne modeller

Les også: Ville du gått i disse?

Les også: Pønka med vriDesigneren var på plass blant annet for å få med seg designer Tina Haagensens visning, men også fordi han var nominert til Mote Med Mening - prisen som det til slutt ble Leila Hafzi som stakk av med.

- Mote for meg er selve livet. Det bringer frem så mye følelser og kjærlighet for det å kunne sette sammen plagg til utallige kombinasjoner, sier Nordström.

Han oppfordrer norske kvinner til å fokusere på hvilke klær som er bra til sin kropp og hva man ønsker å fremheve ved seg selv.

- Norske kvinner er verdens vakreste, og det er på tide å bli ferdig med Janteloven og gå for det man ønsker, sier stylisten og designeren.

I joggebukse

Den alltid eksentriske Mariann Thomassen jobbet som stuntreporter under arrangementet, som vanlig oppdresset i en unik kreasjon;

- Jeg har egentlig aldri fulgt noen trend, men hele tiden gått min egen vei. Jeg tenker på meg selv og samarbeider med meg selv, men man lærer jo også av de beste rundt seg. I dag er det mer akseptert å se rar ut. Jeg er nysgjerrig av person og går som regel for morsomme detaljer i plagget og det som jeg synes ser bra ut på kroppen min, sier Thomassen.

Samtidig innrømmer artisten at også hun liker kjappe løsninger innimellom;

- Jeg går også rundt i joggebukse og slækkere klær siden jeg trener en del og kjører snowboard. I Norge må man også kle seg praktisk på grunn av været, men det er klart at du kan sette ditt eget preg på stilen uansett, sier hun.

Og det er ikke bare været i Norge som setter en stopper for det å skulle være motebevisst hele tiden. Det kan skribent og modell Vibeke Klemetsen skrive under på.

- Jeg har ikke tid til å tenke så veldig mye over hva jeg kler meg i siden jeg er travel småbarnsmor. Jeg trives best i joggeklær fordi jeg driver med yoga, men ellers er vel stilen min veldig preget av vintageplagg, sier Klemetsen.

Ellers mener hun at hun oftest faller i den svarte fellen.

- Jeg går mye i svart og må innrømme at jeg ikke fokuserer så mye på mote. Om jeg en sjelden gang går ut for å være sosial, så går jeg kledd som jeg føler for det der og da. Men, det er mye å lære av norske kvinner som kler seg bra, det er et bredt spekter av stiler å se, sier hun.

Livslang prosess

Artist Margaret Berger er klar for nytt musikk-comeback, og forteller at hun er ute etter klær som ikke ser altfor straighte ut.

- Jeg plukker opp det jeg liker og er ikke så opptatt av trender. Men, jeg er svak for plagg fra Acne og Alexander Wang. Å finne sin egen stil er jo en livslang prosess, derfor leker jeg meg med klærne jeg finner, og forsøker å kombinere de på forskjellige måter, sier hun. 10 9

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning