Ikke råd til frisørtime?

Nyttige - og billige hårtips fra håreksperten.

Publisert Oppdatert

Om du pleier å farge eller stripe håret ditt regelmessig, eller om du har en kort frisyre som må holdes, krever dette ofte hyppige turer til frisøren. Men hva gjør du om du ikke har råd til dette akkurat den måneden du virkelig trenger det?

Kvinneguidens hårekspert, frisør og daglig leder ved Norsk Frisør-og hudpleieskole i Bergen, Sølvi Bjørnevoll, mener det finnes mange gode triks som ikke tømmer lommeboken:

- Du kan for eksempel bestille deg frisørtime på en frisørskole. Her klipper elevene til en fantastisk god pris! Søk på nettet etter skoler i nærheten av deg, tipser frisøren.


Bor du langt unna en frisørskole kan det hende den lokale frisørsalongen har en lærling som klipper og farger billigere:

- Noen steder annonserer med rimeligere behandling hos lærlinger, gå innom salongen din og spør. Et annet alternativ er å tilby seg å være hårmodell! Det trengs ofte modeller til diverse fagprøver, show, konkurranser og lignende, sier Sølvi.

Gjør det selv

I tillegg til disse idéene, har frisøren flere tanker om hva du selv kan gjøre for å friske opp looken:
  • Finn bestemors eller din mors gamle hårruller og rull opp håret før festen.
  • Krølltang/rettetang/varmeruller gjør håret glamorøst til hverdags og fest, både til langt og kort hår!
  • Flett håret om natten så du får bølger i det om dagen.
  • Bruk en sølvshampo på et lyst hår for å friske opp fargen! Den fjerner gyldne pigmenter og håret kan virke lysere.
  • Lag sikksakk-skill, da synes ikke etterveksten så godt. Snu hodet når du føner slik at håret får et løft. Da vil også etterveksten "forsvinne" mer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning