Hudpleie i kulden

Gi næring og pleie til tørr vinterhud.

Publisert Oppdatert
Vinteren nærmer seg med lavere temperaturer og kjølige kvelder. Det som skjer med huden når den blir utsatt for temperatursvingninger, er at den blir lett tørr, irritert og rød.

Men, dette er mulig å unngå dersom du pleier huden din riktig.

Tidlig aldring

Tørr hud har lavere produksjon av talg og andre fettstoffer enn normal hud, noe som forklarer hudens manglende energi og vitalitet og premature aldring, skriver skjønnhet-og velværeprodusenten Carita & Rene Furterer i en pressemelding.

Kulden kan være hard mot sart ansiktshud og da må man beskytte den med gode produkter. Hudlege Bjørn E. Bondevik forteller at man bør være bevisst på hvilken krem man velger å pleie vinterhuden med, i tillegg til å ta andre forholdsregler.

- Hvis huden er sensibel for iskald luft, så er det beste å være forsiktig - for eksempel i slalåmbakken. Bruk godt med klær, lue og skjerf som dekker det meste av ansiktet. Ta ofte pauser inne i romtemperatur og bruk gjerne en vanlig fuktighetskrem når du er inne. Men den skal ikke være for fet, sier han til nettsiden Helenorge.no.

En for fet krem eller kuldekrem kan nemlig gjøre større skade på huden ved at den kan hindre huden i å "puste" slik at naturlig fuktighet ikke fordamper fra huden, forteller Bondevik videre.

Pleietips

Velg alltid en krem som er tilpasset din hudtype samtidig som den gir nok fuktighet uten at det blir for mye. Kremen skal virke beroligende på huden, gjøre den smidig og på den måten forsinke utviklingen av aldringstegn som tørre linjer og store porer.

Les også: Spray huden frisk

Les også: Kvisefri fremtid

Les også: Ekspertens hudpleiesvarHudlege Ole Fyrand anbefaler at du skyller huden i lunkent vann og masser fuktighetskremen godt inn i huden mens den ennå er våt. Tørk deretter ansiktet med et ansiktspapir eller en fuktig, myk klut, eller skyll huden med rennende, lunkent vann.

Etter at huden er tørket, masserer du den samme fuktighetskremen på nytt inn i huden. Om natten kan du gjerne bruke en fetere fuktighetskrem.

Husk å spise sunt om vinteren også. Huden er avhengig av et kosthold rikt på omega 3 fettsyrer og antioksidanter (vitamin C og E) - dette er med på å forhindre en rask nedbrytning av hudens bindevev, som er sterkt utsatt ved kaldt vær.

Kilde: Carita & Rene Furterer Pressemelding, Dinside.no, Helenorge.no Fuktighetskrem220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning