Hot herremote - for damene!

Finn inspirasjon i typens klesskap! Anja Stang fra ELLE gir deg tips.

Publisert Oppdatert
Chinos, dress, skjorte og blazer - det hotteste av det hotte i år er herremote for kvinner!

Men hvordan skal vi egentlig ta tak i denne trenden? Motejournalist i ELLE, Anja Stang, har flere gode tips og mener for eksempel at chinos passer de fleste anledninger og kler en avslappet, elegant stil med lett opprullede bukseben og flate, gjerne litt maskuline sko.

- Garderobens potet

- Oventil kan det passe med en figursydd blazer og en litt romslig veske, slik en amerikansk collegejente ville brukt den! Den kan også styles med en slitt denimjakke eller en skinnjakke med mc-detaljer - alt går! Man kan kanskje kalle chinosen for garderobens potet?, mener Stang.

Men selv om chinosen passer til mye forskjellig, er det ikke nødvendig å bruke så mye smykker til;

- Jeg ville holdt en litt lav profil på smykkefronten, sier Stang til Kvinneguiden.

Om du ønsker å bruke chinosbuksene til mer enn bare hverdags, passer det fint å kombinere stilen med slitt denim og lær, samtidig som høye hæler gjør chinosen mer feststemt.

- Hold deg gjerne til en litt sober fargepalett, og bland en klassisk sandfarget chinos med denimblått, brunt, hvitt eller sort, råder motejournalisten.

Stilig blazer

Kjendisene marsjerer også rundt i forskjellige typer blazere, noe som passer til det meste. Stang forteller at den androgyne stilen er het i høst, og blazere kommer i alle varianter fra små og skreddersydde smokingjakker til maskuline "boyfriend jackets".

- Den aller kuleste er altfor stor, åpen, med oppbrettede ermer. Totalinntrykket er litt klovnete, men en liten, ettersittende kjole og høyhælte støvler sørger for at den samtidig er sexy, forklarer Stang.

Og i høst dominerer mørke farger som koksgrått og sort, mens kremhvitt lyser opp.

Dress deg opp!

I alle butikker finner vi dressen som for alvor har gjort innhopp i motebildet igjen. Og ELLEs motejournalist mener at stilen passer i de fleste anledninger!

- En lekker dress eller smoking er et karaktersterkt blikkfang i selskaper hvor alle de andre kvinnene tropper opp i kjole. Når "black tie" ofte oppgis som kleskode for menn, er det da naturlig at det samme gjelder for kvinner? spør Stang og legger til at inspirasjon kan hentes fra Marlene Dietrich, Catherine Deneuve og Kate Moss.

5 musts i høst

Det finnes alltid utrolig mye klær og stiler å velge i mellom hver eneste sesong, men i høst har Stang fem absolutte favoritter;
  • En ankellang selskapskjole, gjerne med smal silhuett og forføreriske juvelfarger.
  • En knelang hverdagskjole med enkelt snitt i materialer som ull eller jersey.
  • En dressbukse med høyt liv og smale, litt korte ben.
  • En dramatisk ullcape i sort.
  • Et oppsiktsvekkende statementsmykke i massivt metall - fritt valg på øverste hylle mellom halskjede eller armbånd!dress320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning