Høstens makeuptrender

I høst er det huden som skal ha fokus, mener ekspertene.

Publisert Oppdatert
Foto: Linn M. Rognø. Fra Makeup Stores trendvisning i forrige uke for høsten og vinteren. På catwalken ble de viktigste fargene vist selv om stilen er noe mer dramatisk enn hverdagssminke

Denne høsten skal sminkestilen være bohémsk og romantisk med dusrosa toner og naturlig glød.

Ren og pen hud

Kvinneguidens makeupekspert, Mette Langseth, er naturligvis på Makeup Stores høstlansering i Oslo. Hun mener at hovedfokuset ligger på huden akkurat nå;

- Det er en frisk og fin hud som er det viktigste å få frem med makeupen denne sesongen. Det er om å gjøre å få frem den flotte og sunne gløden uten at det ser ut som du har et tykt lag sminke i ansiktet, sier Langseth.

Les også: Naturlig sminket

Les også: Bryn deg på dette

Les også: Frisk hud i høstHun forteller at du også kan legge bort solpudderet:

- Det er ikke lenger trendy å være brun og oversminket. Det viktigste er å investere i gode baseprodukter som concealer, foundation, highlighter og et lett pudder. Når du legger dette på huden, skal du jobbe lett med produktene slik at resultatet ikke blir tykt og tett, tipser makeupartisten.

Siden huden får hovedfokuset denne høsten skal både lepper og øyne være nedtonet og duse;

- Kort fortalt er det den naturlige makeuplooken som gjelder for høsten og vinteren. Da er det også trendy å holde brynene tykke og naturlige, sier hun.

Leppestiften gjelder

Hver sesong ligges det trendføringer på makeupstil og farger, men faglig leder ved Makeupartist Skolen, Linda Røhmen, mener at det aller viktigste er å sminke seg slik man er komfortabel med fremfor å følge trender.

- Og så er det jo sånn at noen trender blir lagt mer merke til enn andre, for eksempel er leppestifttrenden viktig denne sesongen, så glossen kan legges bort, sier Røhmen.

For å få leppestiften til å sitte lengst nok og jevnt nok på leppene, kan du i følge Røhmen bruke foundation som grunnlag;

- Da blir fargen jevnere på leppene, men du kan også bruke primer under eller en liner for å unngå at leppestiften glir utover. Husk på at lineren ikke skal være skarp, det skal være myke kanter, sier hun.

Soting for øynene

For høsten og vinteren er det naturfargene, og særlig bruntoner som gjelder, og stilen er soting;

- De fleste tror at soting betyr svart skygge, men soting er en teknikk og ikke farge. Du kan godt leke deg med duse brunfarger sammen med litt gammelrosa i, men hold skyggene matte uten skimmer i, tipser Langseth.

- Har du tunge øyelokk, kan det være lurt å bruke en primer på lokket før du påfører skygge slik at den holder seg, tipser Røhmen.

mette220 makeup220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning