Hold huden ung!

Redd for å bli gammel? Du kan forebygge rynker og slapp hud!

Publisert Oppdatert
Når skal man egentlig begynne å bruke antiage-produkter? Er det nødvendig å bruke rynkekremer når man har fått rynker?

20 år og rynkekrem

Nordisk fagdirektør ved Dermanor AS, Hilde Midthjell, forteller at du kan begynne å forebygge med antiage-produkter allerede fra 20-årsalderen.

- Da anbefales produkter med antioksidanter som forebygger hudaldring, sier Midthjell til Kvinneguiden.

For høyere aldersgrupper anbefales normalt produkter som både skal forebygge rynker og forbedre huden.

Før du begynner hudpleien, er det derimot viktig at du får hjelp.

- Det viktigste er selvsagt at produktene har aktive ingredienser som virkelig virker, og at de er tilpasset din hudtype og alder. Jeg anbefaler alle å gå til hudpleiesalong for å få råd om dette av en hudpleier.

Mot pigmentflekker

Både unge og eldre plages med mørke pigmentflekker i ansiktet. Dette kan også forebygges, men det er få produkter som virker. Og når pigmentflekkene først er kommet, krever det noen ganger salongbehandlinger i tillegg. - Salongbehandlinger kan bidra til å peele ned eksisterende pigmentopphopninger, hjemmeprodukter kan dempe overproduksjon av pigment, råder Midthjell.

Fagdirektøren mener at den vanligste feilen kvinner gjør i forhold til hudpleie, er å bruke produkter som ikke er tilpasset huden;

- Derfor er det alltid lurt å ta en tur til en hudpleier i allefall èn gang. Det beste er å vedlikeholde med å ha en hudpleietime minst èn gang i året for å sikre seg at man ikke bruker noe som er helt feil for din huds behov, sier hun.ry2320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning