Hold huden frisk

Det er ikke så mye hokus-pokus involvert..

Publisert Oppdatert
Ansiktshuden opplever gode og dårlige dager, slik fungerer rett og slett kroppen. Samtidig er det mulig å holde huden i balanse.

Dr. Jordana S. Gilman er ELLEs hudekspert og hun jobber også for hudpleieprodusenten Olay.

Her får du hennes hudtips:

1. Drikk nok vann

Å drikke nok vann hver dag har mange fordeler, det hjelper også huden å holde seg frisk. Husk samtidig å kombinere med et godt hudpleieprodukt som gir mye fuktighet utenpå huden.

2. Husk øyne

Det er viktig å bruke en god øyekrem eller gelè helt fra tyveårene. Huden rundt øynene er ekstra tynn og sensitiv, klapp gelè lett på området morgen og kveld, og bruk solbriller så ofte du kan for å beskytte huden, og for å forebygge mot rynker.

3. Ikke plukk

Har du kviser, skal du ikke plukke på dem med fingrene dine. Hvis du absolutt må klemme kan du bruke to q-tips som du presser mot hverandre. Produkter som inneholder benzoyl peroxide eller salicyl syre skal tørke ut urenhetene. Om du har hyppige utbrudd, snakk med legen din eller en hudpleier.

4. Hold deg ung

Mange av de nye anti-age-produktene virker best når du bruker dem regelmessig, derfor er det viktig at du leter etter produkter som du kan bruke hver morgen og kveld.

5. Skrubb i vei

Å eksfoliere hver uke med en mild skrubb som inneholder glykolsyre, vil være med på å fjerne det øverste laget av døde hudceller. Slik får huden en frisk og fin glød. Har du sensitiv hud kan det hende du ikke tåler mer enn en gang hver 14. dag.

6. Husk solkrem

Nå som været blir kaldere og solen forsvinner litt, skal du likevel ikke glemme solbeskyttelsen. Den er viktig året rundt og det viktigste du kan gjøre for å forebygge rynker. Sørg for at den beskytter både mot UVA- og UVB-stråler.

7. Ikke overdriv

Om du eksperimenterer med altfor mange hudpleieprodukter, kan dette irritere huden og forverre dens tilstand. Prøv ett nytt produkt om gangen i to uker før du tilfører enda ett nytt produkt i hudregimet ditt.

8. Vær røykfri

Sigaretter inneholder skadelige kjemikalier som skader huden og fører til rynker, misfarging og tørr hud. Så slutt!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning