Hårpleie etter sommeren

Har sol og saltvann slitt håret i sommer? Få tipsene fra vår hårekspert!

Publisert Oppdatert
Solen tørker ut både hud og hår, og saltvann er med på å gjøre håret til en seig høyball. Kanskje har du brukt timesvis på å gre ut flokene og dermed slitt enda mer på manken? Da trenger håret ekstra kjærlighet nå som høsten har startet.

Frisørsjekk

Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, er spesialist på tørt og slitt hår og har alltid noen lure tips å komme med. Hennes første tips er at du drar til frisøren og får deg en god kur og deretter klipper av slitte tupper.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (25) som jobber som frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens hårekspert.I tiden fremover vil du få flere gode hårtips fra den glade frisøren.- Frisører har kurer som går inn i håret og reparerer. Vi har mange forskjellige og jeg lager alltid min helt spesielle Sølvi-kur. Den inneholder en hemmelig ingrediens og massevis av fuktighet og proteiner. Jeg blander det selv sammen og påfører med pensel ved vasken, avslører Sølvi.

Håreksperten mener at det er viktig med råd fra en frisør som har sett håret ditt og hodebunnen din og at du skal forhøre deg om hva som kan hjelpe deg fremfor å velge produkter selv.

- Selv har jeg langt hår som er lysnet og jeg trenger derfor ekstra med proteiner for å gjennopprette fuktigheten. For å pleie håret anbefaler jeg å kjøpe en god og deilig kur som du kan bruke to-tre ganger i uken. Bruk søndagskvelden til å gi håret ny glans, råder hun.

Sølvis kur-og pleietips

  • Dusje og vask håret med en pleiende sjampo. Selv har jeg lenge brukt "Dumb blonde shampoo" for lysnet hår.
  • Jeg har også fått øynene opp for Joicos produkter som er fulle av pleie. Tørk håret med et håndkle slik at håret er fuktig når du har i kuren. Ta på morgenkåpe og sett deg i sofaen 15-20 minutter. Anbefalt tid på kur er fra cirka fem minutter, så selv om du har dårlig tid har du sannsynligvis tid nok til en kur.
  • Vil du sove med kur over natten, finnes flere forskjellige overnight-kurer. KMS har en som gjør håret silkemykt, ogen annen favoritt er Kerastases overnight-kur.
  • Avslutt alltid behandlingen med balsam. Dette lukker skjellaget og er en fin avslutning på behandlingen.
  • Jeg vil også anbefale hele Fashionista-familien, både pleie og styling. Serien inneholder sjampo, balsam, smooth&shine, spritz&shine og Big-n'-bigger.
  • Nye Catwalk Headshot sjampo og balsam gir en fantastisk tilførsel av fuktighet, "smøring" og glans til tørt hår.
  • "Oatmeal & Honey"- sjampo og balsam inneholder både vitaminer, proteiner og fuktighet i en avpasset balanse for å gjenoppbygge og styrke alle hårtyper. Serien inneholder essensielle oljer som "smører" håret og tilfører næringsstoffer.
  • Kerastases solserie er kjempebra for tørt, langt hår og spesielt extensions. Den tilfører massevis av næring og fuktighet og jeg er selv avhengig av sololjen. Den bruker jeg i vått hår før jeg tørker det. Du får deilig silkemykt hår med fantastisk glans!
  • Joicos "K-pak"- serie er en bestselger. Serien bygger opp igjen håret og gir det et sunt, friskt utseende. De har også en leave-in krem som beskytter håret mot varme og ytre påvirkninger.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning