Har du kroppskviser?

Slik får du kontroll på urenhetene på kroppen.

Publisert Oppdatert
Kroppsakne, for eksempel kviser på ryggen, trigges og sprer seg på samme måte som akne i ansiktet. Likevel er det litt forskjell på behandlingen av kvisene når det gjelder hudpleie, men det er mulig å dempe problemet.

Slik gjør du.

1. Velg en mild rensegel.

Vanlig såpe kan tørke ut huden og deretter fremprovosere større og flere utbrudd. Isteden skal du bruke en mild og parfymefri rensegel. Du får best resultat dersom du bruker en kroppssåpe som er spesielt utviklet for kroppsakne.

2. Kast kroppsbørster og kluter.

Les også: Slik unngår du pigmentflekker

Les også: Unngå voksenakne

Les også: Dette påvirker hudenKroppsakne kan nok ikke skrubbes bort. Faktisk kan børster og peelingkluter gjøre mer vondt enn godt på huden. Aggressiv skrubbing kan fremprovosere utbrudd, og det beste valget er å vaske problemområdene med en myk klut eller med hendene dine.

3. Prøv å bade i stedet for å dusje.

Når du ligger i et varmt bad, løsner en del av de døde hudcellene. På denne måten får du åpnet opp flere av de tette porene i huden, og dette reduserer sjansen for flere kviser. Noen hudpleiere anbefaler at du bruker badesalt i vannet for å lege betente områder. Sørg for å ligge i badekaret i minst 20 minutter.

4. Kremer og salver

Kremer kan hjelpe huden å eksfoliere og redusere akne og bakterier i huden. Om du har mild kroppsakne, kan du kjøpe bodylotions som inneholder benzoylperoxide på apoteket. Påfør kremen på tørr hud to ganger daglig. Om du har mer avansert kroppsakne, er det best å ta kontakt med legen din. Hun eller han kan hjelpe deg å finne frem til riktig medisin for deg.

5. Gå med løse klær.

Klær med naturlige fibre som bomull, hjelper huden din å puste skikkelig. Unngå tette og inntilsittende klær som gnis mot huden. Ikke bruk klær som klør, for eksempel ull. Dette kan irritere huden ytterligere.

6. Solfaktor.

Om sommeren kan det kanskje virke som om kvisene forsvinner litt når du får sol på kroppen. Men, dette er som regel bare en midlertidig effekt. Solen tørker ut huden ytterligere, og derfor vil også kvisene sannsynligvis bli verre etter en stund. Bruk derfor en oljefri solkrem med høy faktor når du er i solen.

Kilde: About.com Ansiktsrens220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning