Gir du huden feil behandling?

Faktum er at mange kvinner har fått sensitiv hud ved å feilbehandle huden sin.

Publisert Oppdatert
Det viser seg nemlig at mange kvinner drukner huden sin ved å bruke feil produkter. Seks av ti kvinner sier de har sensitiv hud. Mange av disse har fått sensitiv hud ved å feilbehandle huden sin.

Skadelig for huden

- Majoriteten av befolkningen, og særlig kvinner, har en tilnærming overfor rens og fuktighet til huden som er utdatert, feil og som kan være skadelig for huden, sier doktor Zein Obagi i en pressemelding fra Hudhelse.

Han har jobbet med og forsket på hud i over 30 år, og har sin egen hudklinikk i Beverly Hills i Los Angeles.

Sunn hud har vært Dr. Obagis fokus alle disse årene, og han har kommet frem til at mange kvinner feilbehandler og jobber mot sin egen hud i stedet for å hjelpe den til å fungere optimalt.

- Mange kvinner bruker fuktighetskremer som gir en umiddelbar deilig følelse, men ved gjentatt bruk blir huden avhengig av kremene. I stedet for å hjelpe huden å fungere ordentlig gjør disse kremene at hudcellene blir late og slutter å fornye seg, sier Obagi.

Bekjemper rynker

Obagi anbefaler produkter som er basert på å vekke hudcellene ved hjelp av retinol som omdannes til a-vitaminsyre i huden. Retinolet bør være innkapslet for å sikre penetrasjon på rett tid og maksimere anti-age effekten uten irritasjon og sensitivitet. Flere studier konkluderer med at stoffgruppen retinoider - som blant annet er a-vitaminsyre, kan ha en fortykkende effekt på huden, og spesielt de fine rynkene blir mindre.

Elisabeth Søyland, professor og overlege ved Hudavdelingen på Rikshospitalet, støtter dette i et innlegg på dagensmedisin.no.

Huden forandrer seg i takt med alderen. I barndommen er huden sunn og aktiv, i ungdommen avtar dette, og etter passerte 30 år blir huden mer inaktiv. Når huden blir mer inaktiv, fungerer ikke cellene slik de bør i forhold til produksjon av collagen og elastin.

Aldringen kommer krypende. Nøkkelen til sunn hud er å aktivere cellene og gjenopprette deres funksjon.

A-vitaminsyre

Finner du produkter som jobber innenfra og ut med å aktivere og stimulerer hudcellene til å ernære, reparere og fornye seg selv, er du på rett vei. Når cellen våkner, begynner den å reparere seg selv, dette er ikke et mirakel, men rett og slett slik huden skal fungere. Når cellene fungerer som de skal, kan de nyttiggjøre seg andre ingredienser som Q10, peptider, vekstfaktorer og antioksidanter, går det frem i pressemeldingen.

Trrhud320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning