Gå for to farger

Tofargede plagg er supertrendy denne våren.

Publisert Oppdatert
Såkalt "colorblocking" kom tilbake fra 70- og 80-tallet i trendbildet i fjor vår, men denne våren vil trenden stå enda sterkere. Og det som er spennende med trenden er at den gjør det lettere for oss å eksperimentere med farger vi kanskje ikke har turt å teste ut før.

Kontrast og komplimentær

Det som kjennetegner colorblocking er at fargene som oftest er tydelig todelt på plaggene. Men vi ser også varianter med flere enn to farger, men da uten at plagget framstår som stripete.Vi ser som oftest kontrastfarger på plagg, som skaper liv og gjør antrekket sprekere, i tillegg til komplimentærfarger som passer godt sammen, for eksempel blått og brunt.

Les også: Lei av sort?

Les også: Lysere tider

Les også: Gå for helsortModige knallfarger er gjerne parret sammen, men vi finner også søte og duse pastellfarger satt sammen for et mer forsiktig uttrykk.

Kombinasjoner

Colorblocking ser vi ikke bare på kjoler og topper, men også på bukser, sko, vesker, skjerf, jakker og til og med smykker.

Er du usikker på hvilke farger du skal velge å kombinere med en colorblock-topp? Da er én idé å style antrekket etter det gode, gamle fargehjulet:I følge fargeteorien kan man bruke den såkalte "to-tredjedelsregelen". Det gjør du ved å lage en likesidet triangel på fargehjulet. Derifra velger du to av de tre fargene som triangelet rammer inn. Disse fargene vil stort sett harmonisere med hverandre, uansett.

Om du ikke liker de fargene sammen, eller synes det blir for mye, kan du alltids leke deg med nøytrale farger. Det kan for eksempel være svart, brunt, marineblå, hvitt, beige eller grått. Og vil du våge deg litt mer frempå, kan du inkludere noen sterkere farger som neongrønt eller gult sammen med en av de andre nøytrale fargene.

block380 Fargehjul380

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning