Fornye looken

Vår makeup-ekspert forteller deg hvordan du fornyer deg!

Publisert Oppdatert
En enkel øyenskygge eller rouge kan gjøre stor forskjell og vise en helt ny side av deg selv, men hvordan gjør man det egentlig?

Bytt ut sminken

Kanskje har du funnet din favorittlook, men som med klær er det utrolig hva en ny sminke kan gjøre med hele utseendet ditt. Akkurat som en vakker, blå genser kan få øynene dine til å skinne, kan en eyeliner, et pudder eller en maskara gjøre det samme.

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår nye faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

Du trenger ikke å blakke deg helt og kjøpe ny sminke hele tiden, men det skader ikke med en aldri så liten opprydning i sminkevesken din. Kanskje du skal tømme den helt, finne ut hva du ikke bruker lenger og hva som har gått ut på dato? Gi både sminkepung og koster en god vask, og begynn på nytt med friske, nye farger.

Vår makeup-ekspert Mette Langseth har flere gode tips på lur.

- Hvis du vil fornye sminkevesken litt, er gode tips å prøve ut maskaraer, kohl-linere og eye-linere i ulike varianter og ikke alltid gå for de samme fargene som man vanligvis bruker resten av året. Dette kan man også tenke på når det gjelder leppestifter og øyenskygger. Prøv en ny farge eller et nytt produkt som du har lyst på og spør gjerne de som jobber i butikken om veiledning og hjelp om du er usikker, råder Mette.

Makeupartisten mener at det er vel verdt å investere i noen gode makeup-produkter da disse ofte har vesentlig bedre kvalitet enn billigproduktene man får kjøpt i kjedebutikkene.

- Litt dyrere produkter holder som regel det de lover, både i forhold til en lettere påføring og en lengre holdbarhet, sier hun.

Dag-og kveldsminke

Før du bytter ut sminken eller fornyer med andre farger og produkter, kan det være greit å lage deg en liste over hva du trenger til ansiktet og hvordan du liker å sminke ansiktet til hverdag og fest.

Mette tipser deg;

  • Når man legger en dagmakeup må man tenke på at den skal se fin ut i et naturlig dagslys. For mye pudder og for heavy øyensminke kan fort bli voldsomt og gi et oversminket resultat.

  • På kvelden kan du tenke motsatt. Da er det mørkere og man kan gjerne legge på en sterkere makeup både i kinn og rundt øynene.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning