Finn riktig foundation

Jan Thomas er lei av å se norske jenter med helt feil foundation. Les tipsene hans her!

Publisert Oppdatert
Jan Thomas har en viktig fanesak denne sommeren - og det er at norske jenter skal bli flinkere til å velge riktig foundation.

- Her i Norge har man et begrep om at man er eksklusiv og fresh når man er brun. Og for å oppnå dette velger man gjerne en foundation som "maler" ansiktet mørkere, eller enda verre - steker huden i sola, forteller Jan Thomas.

- Hvis man på død og liv skal ha det brune utseendet er det mulig få til dette med make up, men da ved bruk av solpudder og bronzere, og eventuelt selvbruningskrem, fortsetter han.

Mange syns det er vanskelig å vite hvilken type foundation - og også hvilken farge de skal velge. Foundation kommer i flytende-, mousse- og pudderform, og du finner varianter med ulik dekkevne i alle kategoriene. På sommerstid er det mest flatterende å droppe foundation, men hvis du føler du må dekke til, sørg for å finne en farge som matcher hudtonen din perfekt.

- Bruk eventuelt to farger for å blande en perfekt farge, tipser Jan Thomas.

Årsaken til at mange syns det er vanskelig å finne en foundation som passer, er at man ikke vet om man har en kald eller varm undertone. I følge Jan Thomas kan du få en pekepinn ved å se på blodårene dine:

- Har du grønnblå blodårer har du sannsynligvis en gul undertone i huden, og du skal bruke en foundation med gultoner i seg. 90% faller i denne kategorien. Har du derimot lilla blodårer er det mer sannsynlig at du har en rosa undertone, forklarer Jan Thomas.

Jan Thomas' beste foundationtips:


  • Jo bedre utgangspunkt, desto bedre resultat. Rens og plei huden din jevnlig, da vil du se best ut - både med og uten foundation.
  • Først må du finne ut om du har en kald eller varm undertone. Bruker du en foundation med rosa undertone på en gultonet hud, vil du se grå ut.
  • Har du tørr hud bør du velge en foundation med oljer. Eventuelt kan du blande foundation med fuktighetskrem, men husk at dette gjør dekkevnen dårligere.
  • Har du fet eller uren hud bør du velge en foundation uten oljer.
  • Trenger du ekstra dekkevne kan du blande foundation med concealer. Ikke overdriv, denne metoden kan lett føre til "maskelook".
  • For en ekstra flatterende look kan du bruke to forskjellige farger i ansiktet. Bruk en foundation som er helt lik din egen hudfarge i mesteparten av ansiktet, men under øynene og fra toppen av kinnbenet og oppover legger du en som er en halv nyanse lysere.
  • En foundation kan bli mørkere utover dagen, spesielt om du har fet hud. Om du ikke finner en perfekt match er det derfor bedre om du velger en foundation som er hakket for lys framfor for mørk.
1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning