Finn den perfekte kjolen

Hvilken kjole passer deg? Her har du tipsene!

Publisert Oppdatert
Kjoler passer til de fleste anledninger fordi det finnes et hav av forskjellige stilarter, både av festkjoler og hverdagskjoler, formelle kjoler og avslappede kjoler.

Til en kjole er det også viktig med tilbehøret, og nå på sommeren passer det godt med en enkel cardigan, hverdagsko som ballerina og sandaler er fint. Når kvelden kommer, kan du gjøre antrekket penere ved å bytte ut cardigan og sandaler med en blazer og et par med høye hæler.

Men ingenting er viktigere enn å kle seg etter sin egen kroppsfasong. Så hvordan finne perfekte kjoler til seg selv?

Her får du noen tips å tenke over;

Pæreform

Hvis du har en pæreformet kropp, det vil si at du har en smal overkropp med små pupper og liten midje og en større rumpe og bredere lår, ser du bra ut i kjoler som fremhever livet og skjærer ut over rumpa og lårene. Du kan for eksempel feste et belte i livet eller se etter en skjortekjole.

En halterneck-kjole ser flott ut på en smalere overkropp, siden denne trekker oppmerksomheten mot skuldre.

Guttefasong

Om di er smal, men har former, er dette en gave fra oven når du går i kjoler! Om du har litt mindre former og er smal og slank, kan du jukse deg til mer former i en smal og sexy uniformskjole, eller en litt vid kjole med et belte over det bredeste partiet rundt hoftene.

Hold deg unna åletrange kjoler som bandasjekjoler, da dette vil få deg til å se enda rettere ut.

Timeglass

Du har den perfekte kjolefigur og kler det meste. For å fremheve figuren din, kan du gjerne gå i ettersittende kjoler. Et belte fremhever din smale midje. Ta samtidig hensyn til om du har en fyldig eller smal timeglassfigur, tenk over hvor mye du vil avsløre og fremheve, enten armer, ben, rumpe, lår eller mage.

Fyldig figur

En lekker, skreddersydd kjole, eller en kjole som slutter rett under knærne vil ta seg flott ut. Om du ønsker en løs kjole, skal du se etter en med loddrette sømmer og linjer for å skape en illusjon av forlengelse.

Invester i kjoler med stoffer som skaper bevegelse uten at det blir for volumiøst. Unngå ruter og kjoler med tynne stropper, og generelt små detaljer. Er du stor bør du også sørge for at tilbehøret matcher kroppsfasongen. Sko med syltynne stiletthæler kan fort se for spinkle ut, og vesken bør også ha en viss størrelse.

Uansett form

IKKE kle deg i for kort kjole, dette gjelder uansett hvilken kroppsform du har.

Tenk over hvor mye du ønsker å avsløre av armene dine. Området ti centimeter over albuene er ikke like vakkert på alle. Er du ikke så glad i overarmene dine, kan du se etter kjoler med trekvartlange ermer.

Kilde: Timesonline

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning