Fiks brynene slik!

Misfornøyd med brynene dine? Du kan enkelt få de som du vil - her er eksperttipsene!

Publisert Oppdatert
Trenden denne våren er absolutt fyldige "naturlige" bryn, men de kommer ikke av seg selv ved bare å la de gro som de vil, sier Ingrid Campbell Pedersen, Salgs- og Markedssjef hos e.l.f Cosmetics Scandinavia.

Rammer inn ansiktet

Noe styling må til og Campell Pedersen mener at øyenbryn er noe av det viktigste i ansiktet da de fungerer litt som rammen rundt et bilde.

- Velfriserte øyenbryn er mer effektfullt enn du tror! Derfor er det viktig at de er nappet i en fasong som passer til ansiktet. Deretter kan man farge dem, tegne dem opp og style dem, sier hun.

Les også: Sommersminken

Les også: Perfekt kamuflasjeDet er en hårfin balanse mellom pent nappet og overnappede øyenbryn og det er mange som går i fella.

Prøv dette

Her er hovedtipsene for å få brynene finest mulig:

  • Du kan gjerne bruke en hvit kajal for å markere grensene for hvor du skal nappe. Det kan være vanskelig å få øyebrynene hundre prosent symmetrisk. Forsøk å ikke være for pirkete, det er bedre at brynene er en anelse ulike enn at du overnapper i jakten på den perfekte symmetri.
  • Du kan bruke en øyebrynsblyant/skygge til å forlenge/korrigere øyenbrynene etterpå dersom du ønsker det.
  • Dersom du har veldig tynne og få øyenbrynshår kan du bruke en øyenbrynsblyant eller -skygge til å få mer fylde. Ta deg god tid, og legg på litt etter litt. Da får et et mest mulig naturlig resultat.
  • Gre brynene dine i forskjellige retninger for å se hvordan de ser mest naturlige ut, gjerne svakt oppover. Dette vil nemlig åpne ansiktet ditt. Når du legger på farge er det viktig å begynne på midten av brynet, og å bruke små og korte strøk. Tegn i samme retning som hårene gror. En nyspisset blyant gir best resultat.

  • Farger og redskaper

    - For å finne rett farge og rett produkt til sine øyenbryn er det viktig å huske på at vi er skapt med øyebryn som er tilpasset våre ansiktstrekk og farger, og derfor skal man ikke mikse og trikse for mye før det ser uharmonisk ut. Bruk den fargen som er mest lik din egen hårfarge. Det kan også være finere finere med mørkere bryn enn hårfargen du har på hodet, tipser Campell Pedersen.

    - Bruk to forskjellige farger for å fylle inn brynene. Dette gir dybde og et mer naturlig utseende. Bruk én farge som matcher brynene, og én som er en nyanse lysere. Hvis fargen på øyenbrynene er lysere enn øyenbrynsblyanten, vil ikke resultatet se naturlig ut, sier hun.

bryn220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning